Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

13 Januari 2007

ZONDAGOCHTEND MET MUZIEK IN VRIJE GELUIDEN 8

De teksten zijn van de hand van presentator Hans Flupsen en komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden.

De komende maanden brengt Vrije Geluiden u weer actuele muziek met en door artiesten die de muziek maken en erover vertellen op het podium van het Bimhuis. Het jaar begint meteen al goed: we mogen de Boy Edgarprijswinnaar feliciteren! Hopelijk heeft u gezien dat we op zaterdagochtend 13 januari om 9 uur iets EXTRA'S hadden: een speciale compilatie van vier zingende liedjesschrijvers Roos, Lau, Roeka en Samkalden.

Marcel Beekman op Zomerreis Dat het broeikaseffect niet altijd droefmakend hoeft te zijn blijkt als er midden in de winter zomers wordt gezongen. Marcel Beekman zingt begeleid door pianist Ernst Munneke op klassieke wijze Schubert in het hertaalde Nederlands van Jan Rot. Hij neemt ons mee op Schubert bedevaart zonder nostalgie met een zonnig vakantiegevoel. En dan geeft hij ook nog een totaal vocaal van Rosanna's Estranna forma de Vida !

Bert van den Brink: herkenbare muziek in een ongekende stijl!! Dit is de kernachtige samenvatting van het rapport dat de jury schreef over de winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs. Nog een paar opmerkingen: "Van den Brink soleert niet vanuit een bepaalde stijl, maar vanuit de melodie. Altijd op zoek naar die ene noot die kan worden weggelaten." En: "In de afgelopen 24 jaar heeft hij talloze zangers en zangeressen begeleid, zijn kracht ligt in opperste concentratie, in zijn vermogen de solist aan te vullen, van een verrassend tegengeluid te voorzien. Niemand luistert zo goed als Bert van den Brink." De vereerde Bert van den Brink wordt er helemaal vrolijk van en geeft ons een hilarische pianoles!

Het N.J.O.: Broedplaats van klassiek talent Het Nationaal Jeugd Orkest bestaat 50 jaar. Uit deze kweekvijver komt al een halve eeuw geweldige muziek. We krijgen uitleg van directeur Arthur van Dijk over hoe een degelijk nationaal Instituut de moderne pubers blijft boeien. Het NJO Koperkwintet laat aan de hand van Bach horen en zien hoe dat gaat. En Tjeerd Top die ook ooit bij het N.J.O. zat, en nu bij het Concertgebouworkest plaatsvervangend concertmeester is, laat met muziek van Pijper horen waar dat naar toe kan gaan. Vrije Geluiden - website


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.