Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

16 Februari 2007

ZONDAGOCHTEND MET MUZIEK IN VRIJE GELUIDEN 12

De teksten zijn van de hand van presentator Hans Flupsen en komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden.

Gino Vannelli verkocht miljoenen LP's en bouwde in 1974 een imago op in leren broek en ontbloot bovenlijf met veel borsthaar. Anno 2007 heeft hij iets met Nederland en werkt hij met pianist /componist Michiel Borstlap. De Chinese musici Min Xiao Fen (pipa en zang), Xu Fengxia (zhen en zang) en Wu Wei (shen en erhu) vormen sinds kort een ensemble Min Wu Xu waarin traditionele Chinese muziek, eigentijdse gecomponeerde muziek en improvisaties samenkomen. Componist Wim Zwaag werkte langzaam en in alle beslotenheid aan een oeuvre dat nu tot klinken komt.

Wim Zwaag: een goed bewaard geheim! Twee decennia werkte hij in alle eenzaamheid afgezonderd op zijn componeerkamertje aan een oeuvre. Tot vorig jaar. Toen vond hij het tijd worden om zijn werk tot klinken te brengen. Resultaat een Box met Vier CD’s. Opeens is componist Zwaag in alle volheid op het muzikale podium verschenen. Kan muziek te mooi zijn? Hoe noemen we deze muziek? Postmodern? Passievol? Prachtig?

Leeg en mysterieus De Chinese muziek zit vol traditie, ruimte voor individuele vrije expressie is er nauwelijks. Min, Wu en Xu tonen moed door op basis van die traditie juist het experimentele avontuur aan te gaan. Hun familienamen zijn samengevoegd tot de titel “Min Wu Xu” . En die betekent "Naam die Leeg... Mysterieus is" een gezegde van Lao Tse. Tot groot plezier van Min Xiao Fen de pipa-speelster: zij vindt in een moderne afkorting nog oude wijsheid. Fen en de andere leden van het trio: Wu Wei en Xu Fengxia improviseren er heerlijk op los op hun pipa’s, sheng, erhu, xun en guzheng. In alle vrijheid op klassieke Chinese instrumenten: zo komen West en Oost bij elkaar. Heeft Lao ooit geweten dat Leegte Zo Vol kan zijn?

Er is een gerucht... De grote Gino Vannelli woont in Nederland! “Ja ja, zeker daar in dat penthouse naast Madonna en Bruce Springsteen!!” reageerde een vriend ongelovig. Maar… het is waar. Gino de zanger van het ANWB-reclamespotje is al regelmatig verkast in zijn leven. Hij vindt inspiratie op tal van plaatsen. Steeds weer verruimt hij zijn muzikale horizon. Nu in Nederland. In Amersfoort in een jazzcafé zag hij Michiel Borstlap pianospelen. De muzikale herkenning was niet te weinig en daarom trekken ze sindsdien samen op. Gino brak door in het begin van de jaren zeventig en werd een popicoon. Wat is het geheim van een subliem lied? En is het een last of een lust om piepjong een wereldhit als “Powerful People” te scoren? Vrije Geluiden - website


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.