Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, JEUGD

1 Maart 2007

Oebele!

Oebele! Oebele! Oebele!
Door Marieke van Soest met foto's van Mark Kohn (klik voor groter)
Gezien in het Zaantheater, 26 februari 2007


Een meneer met een aktetas loopt het witte podium op. Hij vertelt dat hij Joris heet. Hij is negen jaar, bijna tien. Gelach in de zaal: echt niet! ‘Ja, ik ben wel een meneer van 41, maar van binnen ben ik negen, bijna tien’. Als hij het leven als volwassene even niet meer leuk vindt, doet hij zijn ogen dicht, maakt zijn hoofd leeg en gaat hij naar Oebele!

De lichten veranderen, een kleurrijke groep dansers rent het podium op, Joris trekt een trainingsjack aan. We zijn met hem in Oebele beland. Aan Nol, de zanger van VOF de Kunst vertelt hij over Oebele: in Oebele kan alles. Hij is voetbalheld én cowboyhoofdman én bankrover. In vrolijke liedjes en spetterende dans beleven we alles mee. Met de kinderen in de zaal is er direct interactie: vanaf het begin reageren ze op hetgeen er gezegd wordt. Ook bij de aanwezige (groot)ouders zit het wel goed met het Oebele-gevoel. Even is er een aarzeling als er gevraagd wordt op te staan “ veertigers hebben natuurlijk al geleerd dat publiek netjes moet blijven zitten “ maar het feestkind in hen geeft gehoor aan de uitnodiging. Vrolijk wordt meegedanst en gezongen op de gospelversie van 'Clean-o-clean'.

Oebele! Oebele! Oebele!

Halverwege de verhalen van Joris en Nol, worden we meegenomen naar het Oebeletheater. Hier staan de artiesten van de toekomst. Een breakdancer vertoont zijn kunsten, een majorette laat zien wat ze kan. Beiden oogsten niet alleen bewondering van het publiek, maar ook van de dansers. Een in Hawaiiaanse kleding gestoken dansgroep is de volgende act. Daarna een groep röhnradturners “ fantastisch om te zien wat ze uithalen in die grote hoepels. Als laatste twee kleine clownmeisjes met een shetlandpony. Erg leuk

Het verhaal loopt door, afgewisseld met liedjes. Elk liedje heeft zijn eigen sfeer, niet alleen in muziekstijl, maar ook in kleur en aankleding van dansers en podium. Prachtige kleurrijke jurken bij 'Jonkvrouw in de toren', enorme vuilnisbakken bij 'Jak Jak Jakkes', een maanverlichte nacht bij het liedje 'Maan'. Het optreden eindigt in een feestje met de hele zaal, als iedereen meezingt en -danst met 'Oebele is Hupsakee!'

Als we na afloop nog wat drinken, staat dochter wat nors te kijken. "Wat is er, vind je het niet leuk?" "Nee, ik vind het niet leuk &hellip. Dat het zo snel was afgelopen! Ik had nog wel tot morgenochtend door willen gaan!", vult ze juichend aan. Thuisgekomen zet ze de cd op en doet ze de hele avond nog even dunnetjes over. Oebele is hier!

Bezetting
Joris Lutz
Nol Havens
VOF de Kunst
De Oebele dansers

Oebele is nog te zien tot 7 maart 2007. Vanwege de enorme belangstelling is besloten om in het najaar van 2007 nog extra voorstellingen te spelen. Oebele DoeVD’s zijn verkrijgbaar bij alle Postkantoren en Bruna-winkels

website
Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.