Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

12 Maart 2007

Ciske de Rat - de Musical

Ciske de Rat - Erwin van Lambaart Ciske de Rat - Danny de Munk met op de achtergrond Marjolijn Touw Ciske de Rat - Henny Vrienten en Erwin van Lambaart
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Vrijdag 9 maart vond de eerste perskonferentie plaats over Ciske de Rat, de musical. Op de tweede verdieping van het Amstel Lyceum in Amsterdam, in het aardrijkskundelokaal, zaten we met de armen over elkaar te wachten wat er komen zou. Erwin van Lambaart, directeur van Van den Ende Theaterproducties, beet het spits af en maakte bekend wie er bij de musical betrokken zijn in het creative team. André Breedland en Maurice Wijnen zijn verantwoordelijk voor de bewerking van de trilogie van auteur Piet Bakker terwijl Breedveld ook script en liedteksten voor zijn rekening nam. Henny Vrienten is verantwoordelijk voor de muziek, Stanley Burleson voor de choreografie en Paul Eenens tekent voor de regie.

De musical wordt anders dan de film zoals de meeste mensen die kennen. In de musical maken we kennis met Cis als volwassen man die door de naderende oorlog gedwongen wordt de tweede kans die hij kreeg te benutten. In de musical wisselen de beelden van het heden (1939) en het verleden, toen Ciske een straatschoffie was, elkaar dramatisch af. Daarmee onstond ook een unieke mogelijkheid namelijk om Danny de Munk nu als 37-jarige man de rol van Cis de man de laten spelen, de volwassen versie van de rol waar hij als kind in één klap beroemd mee werd. Ciske de Rat - Joop van den Ende Ciske de Rat - Paul Eenens Ciske de Rat - Danny de Munk

Maar ook de rest van de cast is niet mis. Marjolijn Touw speelt de rol van Ciske's moeder en Hajo Bruijns is Frans Vrijmoeth. Mariska van Kolck zal Tante Jans zijn en de rol van Meester Bruijs wordt gespeeld door Hugo Haenen terwijl Marleen van der Loo in de huid kruipt van diens jonge echtgenote Suus. Sjoerd Pleysier is Maatsuyker en Ad Knippels tot slot zal de rol van Muysken spelen. Een cast met nogal wat toneelacteurs en dat zegt ook iets over het type musical dat we te zien zullen krijgen.
De muziek is allemaal nieuw en speciaal voor deze productie gemaakt behalve dan de grote hit "Ik voel me zo verdomd alleen" die natuurlijk ook in de musical niet mag ontbreken.

Cultuurpodium sprak na de perskonferentie nog met een aantal castleden over hun rol in Ciske de Rat maar daarover later. Voor dit moment rest nog één belangrijk vraagstuk namelijk wie de rol van de jonge Ciske de Rat op zich zal gaan nemen. Zie daarvoor de advertentie die in een apart artikeltje geplaatst is.

Ciske de Rat, de musical - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.