Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

22 Maart 2007

Gesprekjes in het klassieke talen lokaal met castleden Ciske de Rat

Danny de Munk Cast Ciske de Rat - foto Govert de Roos Marjolijn Touw
Door Mieke Kreunen met foto's van Govert de Roos en Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Na de perspresentatie van Ciske de Rat had Cultuurpodium.nl een aantal korte gesprekken met castleden in het Klassieke Talenlokaal van het Amstel Lyceum. Er waren geen interviews ingepland dus we moesten maar afwachten wie er langs zou komen.

De eerste die aan ons tafeltje aanschoof was Marleen van der Loo. Marleen gaat de rol spelen van Suus, de echtgenote van Mr. Bruijs. De personages van Suus komt in de film niet voor maar speelt wel een belangrijke rol voor Ciske. Zij is een intelligente vrouw die haar eigen maatschappelijke carrière op heeft gegeven om met Meester Bruijs te trouwen. Zij is verstandig en houdt veel van kinderen. Ook geeft ze Meester Bruijs vaak op de achtergrond raad als hij met dingen worstelt die in zijn klas gebeuren. Wellicht zou ze een betere onderwijzer zijn geweest dan Meester Bruijs zelf maar nu is ze de vrouw achter de man en wordt door Ciske enorm bewonderd. Marleen verheugt zich erg op de rol van Suus en herkent ook wel aspecten van dat personage bij zichzelf zoals de liefde voor kinderen. Marleen heeft heel wat musicalervaring en was ondermeer te zien in Elisabeth, Aïda, De 3 Musketiers, Mamma Mia en Cats. Ook vindt ze het leuk om met deze cast te werken waarin toneelacteurs en musicalsacteurs samenwerken. Vervolgens spraken we met Ad Knippels die de rol van Muysken zal spelen. Muysken is de inspecteur van de jeugdpolitie die met Ciske te maken krijgt. Hoewel hij een vertegenwoordiger is van het gezag draagt hij Ciske toch wel een warm hart toe en hoopt hij dat het goed gaat komen met de jongen. Als je het in de tegenwoordige tijd zou moeten plaatsen is Muysken eigenlijk een soort wijkagent. Ad is een toneelacteur en was ondermeer te zien in de toneelbewerking van 'Trainspotting' en in 'Momenten van Geluk'. Ook speelde hij rollen voor film o.a. in Lek en Ja Zuster, Nee Zuster en voor TV in Baantjer, Keyzer & de Boer Advocaten. en Loenatik.

Ad Knippels Marleen van der Loo Sjoerd Pleijsier

Ook Sjoerd Pleijsier is een toneelacteur en speelt op dit moment nog in Jan Rap en z'n Maat de rol van hulpverlener. In Ciske de Rat is hij Maatsuyker, ook weer een opvoedersrol zij het dan uit het begin van de vorige eeuw. Veel mensen zullen Sjoerd kennen van 'De Weg' van Willy van Hemert, de TV serie 'Toen was geluk heel gewoon' of het programma 'Ook dat nog' waarbij hij in het panel zat. Hoewel er in Jan Rap en z'n Maat ook wordt gezongen is dat geen musical te noemen dus dit is Sjoerds eerste kennismaking met dit genre.

Marjolijn Touw is in Ciske de Rat moeder Vrijmoeth, de vrouw die niet in staat is te dealen met alles dat haar overkomt en dat afreageert op Ciske. Dat leidt er uiteindelijk toe dat Ciske haar doodt. "Veel mensen zien in Ciske's moeder alleen maar een rotwijf", aldus Marjolijn, "maar er zit ook een hele tragische kant aan die vrouw". Vindt zij het niet moeilijk om ook die tragische onmachtige kant van Ciske's moeder te laten zien, zo vragen wij haar. Marjolijn geeft aan dat dat juist een uidaging is om die laag ook in de rol te leggen. Marjolijn speelt op dit moment de rol van Sadista, de slechte heks in The Wiz en wordt wel vaker gecast voor vrouwen 'met haar op de tanden'. Ze was hiervoor ook nog te zien in Mamma Mia, Chicago en verschillende shows van Karin Bloemen.

Tot slot praten we nog even met Danny de Munk. Hij geeft aan dat hij er toch wel erg trots op is dat hij nu - 25 jaar na zijn debuut als Ciske - de rol van de man Cis kan spelen. De cirkel is voor hem nu rond en dit is ook de enige rol die hij zou willen spelen in deze musical. Voor andere rollen zoals Ciske's vader of Meester Bruijs had hij bedankt. Zijn 25 jarig jubileum is natuurlijk helemaal een bijzondere gebeurtenis die gevierd zal gaan worden met een live-concert in Ahoy op 25 juni. Daarmee luidt hij ook een volgende fase in zijn carrière in want hij wil eigenlijk weer wat meer terug naar zijn roots als zanger. Hoe leuk het ook in de musicals is (hij speelde ondermeer in Les Misérables, De Jantjes, Elisabeth, Titanic - de Musical, The Lion King en The Wiz), daar ligt toch eigenlijk zijn hart. We gaan van Danny de Munk als zanger in de toekomst dus nog heel wat horen maar voorlopig verheugen wij ons eerst nog op zijn optreden als Cis de man, de rol die hem op het lijf geschreven is.

Ciske de Rat, de musical - website
Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.