Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, WERELDMUZIEK

1 Juli 2007

Festival Mundial 2e dag

Zuco 103 festivalgangers Orquesta Conclave
Door Petra van Zijtveld met foto's van Jeroen van der Ent (klik voor vergroting)

Voor de mensen die niet in staat waren om Oerol te bezoeken was gelukkig in het zuiden van het land nog genoeg te beleven. In het Leijpark in Tilburg was voor de twintigste keer het Festival Mundial.

De zondag was mooi, het zonnetje scheen en de mensen waren vrolijk. Op naar Tilburg dus. Als grote trekker voor mij het optreden van en band . Leoni Jansen ken ik vooral van het jeugdjournaal van vroeger en vorig jaar zag ik van haar een optreden met . Dit keer dus een optreden met drie broers uit Senegal. Het optreden begint met nogal wat problemen met het geluid en dat heeft zijn uitwerking. Het komt niet echt op gang. De muziek zit perfect in elkaar, er wordt geweldig gespeeld en de zang is goed maar ik mis net dat ene, dat sprankelende. In het derde nummer zit een slagwerksolo die het wel helemaal heeft maar daarna wordt het weer wat vlak. Voor mij tijd om naar het volgende podium te trekken.

Ik kreeg nog net een stukje mee van . Een ongelofelijk swingende salsaband van de Antillen. Of eigenlijk niet helemaal van de Antillen want de blazers kwamen uit Noord-Brabant en Limburg. De band swingt de pan uit en trekt heel wat publiek naar het grote veld. Nomades et Skaetera (thumbnail) Nomades et Skaetera

Daarna ben ik de sfeer wat gaan proeven en heb een rondje gemaakt. En proeven kon op het festival. Overal kraampjes en karren met uiteenlopende etenswaren. Helaas heb ik niet alles kunnen nemen, maar wat ik heb geproefd was heerlijk.

Om alle calorieën te verbranden waren er gelukkig verschillende actieve workshops en natuurlijk swingende bands. Het hoogtepunt voor mij was de band . Een band uit Frankrijk aangevuld met blazers een accordeon en viool. Ik heb nooit geweten dat je een viool ook swingend en springend kon bespelen. Maar hier gebeurde dat echt. Het optreden van N&SK was een feestje. Het publiek ging er helemaal voor, de zanger was gedreven en de violiste speelde met veel overtuiging. Wat mij betreft hadden ze het helemaal. Dus: Mocht je volgend jaar niet in de gelegenheid zijn om Oerol te bezoeken kom dan het derde weekend van juni naar het Festival Mundial in Tilburg!

- website
Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.