Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, DE PARADE, LOCATIETHEATER, MUZIEK

10 Juli 2007

Noga, De Parade en Spinvis

Marloes Kupfer bij Spinvis met Noga Spinvis met Noga Simon Vinkenoog bij Spinvis met Noga
Tekst en beeld van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Op vrijdag 6 juli heeft het rondreizend muziek en theaterfestival De Parade zijn tenten opgezet in het Westbroekpark in Den Haag. Gelukkig waren de weergoden het openingsweekend gunstig gestemd en het is redelijk droog gebleven. Toen ik zondag aankwam op het terrein was het gezellig druk, de terrassen waren goed bezet en natuurlijk vloeide de rosé rijkelijk.

Erik de Jong, de man die schuilgaat achter Spinvis, debuteerde vorig jaar op De Parade en heeft toen iedereen met zijn show verrast. Hij heeft beloofd er dit jaar een nog groter spektakel van te maken.

De aankondiging van voorstelling Noga prikkelt de nieuwsgierigheid: Hij kent haar al heel zijn leven, uit een ooghoek, vanuit de verte, Uit de resten van een koortsdroom, Van de plaatjes uit boeken van zijn jeugd, Op de radio, ergens In een traag lied in een taal die hij niet kent. Ze heet Noga en ze moet hem iets zeggen, iets belangrijks voordat het te laat is.

Spinvis met Noga Saartje van Kamp bij Spinvis met Noga Spinvis met Noga

Het Werktheater op het Paradeterrein is vol. Op het podium is op een scherm een groot boek geprojecteerd wat zich in de loop van de avond zal ontvouwen. Dit boek zorgt in de loop van de voorstelling voor veel visuele verrassingen. Spinvis komt het podium op en begint met een cassette in een cassetterecorder te stoppen. Gedurende de voorstelling wordt er een levensverhaal verteld en natuurlijk worden daarbij de pagina’s uit het boek omgeslagen, uiteraard afgewisseld met prachtige liedjes. ‘Limonadeglazen Wodka’ was voor mij een van de vele hoogtepunten van de voorstelling. Hieruit blijkt dat Spinvis zich bij de beste tekstschrijvers van Nederland kan scharen. Een tapdansende ‘dokter’ die uit het boek verschijnt is een van de vele visuele illustraties die het verhaal kracht geven. Marloes Kupfer verschijnt als een muze uit het scherm en geeft een indrukwekkende dans weg. De band die Erik de Jong om zich heen heeft is gedreven en schittert in bescheidenheid. Celliste Saartje van Camp beheerst de cello tot in perfectie maar ze maakt ook indruk met haar zangsolo en aan het einde van de voorstelling haalt ze zelfs prachtige klanken uit een zaag.

Op de eerste rij staat een grote fauteuil die gereserveerd is voor niemand minder dan Simon Vinkenoog. De dichter heeft een gastrol in de voorstelling en draagt voor deze gelegenheid enkele gedichten voor die passen in het totaalbeeld van de voorstelling.

Spinvis met Noga Publiek op De Parade Simon Vinkenoog bij Spinvis met Noga

Aan de ene kant is het charmante aan de voorstellingen op De Parade is dat ze nooit langer duren dan 50 minuten aan de andere is ‘Noga’ een prachtig compleet spektakel waarin tekst, muziek, gesproken woord en visuele aspecten perfect op elkaar zijn afgestemd. Van mij had het nog veel langer mogen duren. Als dit kenmerkend is voor de nieuwe weg die De Parade is ingeslagen ben ik volgend jaar zeker weer van de partij

Ik ga niet verklappen wie Noga is maar als je nieuwsgierig bent geworden naar haar en wat ze wil vertellen kan je voorstelling van Spinvis nog zien op t/m 15 juli op De Parade in Den Haag. In Utrecht van 20/7 t/m 29/7 en in Amsterdam van 3/8 t/m 19/8.

Spinvis - website
De Parade - website


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.