Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

13 Juli 2007

Warm soul bad met imponerende Sabrina Starke

Sabrina Stark Sabrina Stark Sabrina Stark
Tekst en beeld van Serge Julien (klik voor vergroting)
Gezien tijdens Joint Souls in Rotterdam op 7 juli 2007


Als liefhebber van de old school soul en jazz ben je maar wat blij met artiesten als Jill Scott, Erykah Badu of India Arie om maar even drie namen te noemen. Deze vrouwen grijpen terug naar de roots en met een hoop spiritualiteit en gevoel presenteren ze warme en levendige “neo soul”. Het zijn ook deze drie genoemde artiesten die als eerste te binnen schieten als we op een zomerse namiddag een wel zeer aangename zangeres horen en zien optreden tijdens het Joint Souls evenement op het Eendrachtsplein in Rotterdam: Sabrina Starke.

Achtergrondinformatie over Sabrina Starke leert dat deze jongedame zelf haar liedjes schrijft op gitaar en dat zij haar leven en alles dat eromheen gebeurt gebruikt als inspiratiebron. Ze heeft aan diverse talentenjachten meegedaan waarvan ze The Talent Night 2006 wint en daarmee een plek verwerft op het podium van het prestigieuze Apollo Theater in New York. In hetzelfde jaar wordt ze tweede tijdens de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Medio januari 2007 is ze geselecteerd als sleutelfiguur/rolmodel voor het project “Getalenteerd” van het Ministerie van OCW en voor de campagne. Het doel van dit project is om kleurrijke en talentvolle (jonge) mensen zichtbaar te maken om te fungeren als inspirerende voorbeelden voor andere jongeren. Sabrina Stark Sabrina Stark Sabrina Stark

Tijdens Joint Souls zet de Rotterdamse zangeres met een uitstekende zevenmansformatie ten overstaande van een handjevol omstanderseen uitermate prettig palet van muziekklanken neer dat soul, jazz en folk invloeden laat horen. Met een dijk van een stem die naast eerder genoemde namen ook sterk doet denken aan Randy Crawford (ook niet een van de minste), levert Starke een aantal aanstekelijke liedjes af getuige het veel te korte optreden. Ze speelt ondermeer een heerlijk loom Moonlighted Sky om vervolgens met het lieve van een sjokkend ritme voorziene Romeo & Juliet uit te pakken dat met een aanstekelijk harmonieus refrein onmiddellijk grijpt. Subtiel jazzy acoustische gitaarspel, warme toetsinvullingen en licht percussiewerk maken het nummer Old Soul tot een warm soulbad waarin je wilt blijven zwemmen.

Sabrina met haar rastavlechtjes straalt een serene rust en positieve uitstraling uit. Ze draagt een vrolijk gekleurde rok met daarboven een wit T-shirt en een ketting om haar nek. Haar blote armen verhullen twee kleine tatoeages en gekleurde armbanden. Ze ziet er puur en vriendelijk uit en je voelt je gelijk prettig bij haar aanwezigheid. Ze sluit haar optreden af met een smakelijke versie van het door Prince gecomponeerde maar vooral door Chaka Khan wereldberoemd gemaakte I Feel For You.

Sabrina Starke klinkt als een zelfverzekerde artieste die qua muziek en zanggeluid doet denken aan gevestigde namen als Randy Crawford, Jill Scott, Lauryn Hill of Tracy Chapman. Een jonge vrouw met een frisse uitstraling en gezegend met een enorme hoeveelheid soul. Het wachten is op haar debuut CD waar ik in ieder geval reikhalzend naar uitkijk. Imponerend!

Sabrina Starke - website en MySpace
Band
- zang
- toetsen
“ bas
- percussie
Vervanger voor - gitaar
- drums
- achtergrondzang
- achtergrondzang
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.