Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, DE PARADE, POP-ROCK

27 Juli 2007

Stratemakeropzeeshow: tijdloze liedjes in brave uitvoering

Door Mieke Kreunen

De Stratemakeropzeeshow was een kinderprogramma van de VARA uit de jaren 1972-1974 waar een hele generatie kinderen mee opgroeide. En ook volwassenen genoten van Erik Engerd, De Deftige Dame en De Stratemaker die allerlei conventies doorbraken, vieze woorden gebruikten bij de vleet en ondeugende dingen deden die kinderen eigen niet mochten van hun ouders. De serie werd een enorm succes niet in de laatste plaats dankzij de liedjes van Harry Bannink, Willem Wilmink en Hans Dorrestein die zeer tot de verbeelding spraken en die door velen nog altijd kunnen worden meegezongen. De tijdloze liedjes van de Stratemakeropzee zijn herontdekt en worden in het najaar van 2007 door Excelsior Recordings op CD uitgebracht vertolkt door popartiesten van nu. De Paradevoorstelling is daarvan een voorproefje. Velen in het publiek zingen zachtjes mee met liedjes zoals 'Liegbeest' en 'Ik poep een drol in je speelgoedservies'. Van het kinderactivisme dat de echte Stratemakeropzeeshow uitstraalde is alleen in deze voorstelling weinig over. Hoewel de muziek nog altijd erg leuk is en de teksten onnavolgbaar goed is het geheel behoorlijk braaf.

Niets ten nadele van de band - samengesteld uit musici van Solo, Do the Undo en Daryll-Ann, die de nummer lekker jazzy ten gehore brengt maar er niet veel aan toe te voegen heeft. Dat geldt ook voor de vocalisten waarbij Roos Rebergen (Roosbeef) zelfs erg tegenvalt zowel in haar zang (onzuiver en onverstaanbaar) als in haar ongeïnteresseerd ogende performance. De twee mannen Maurits Westerik (GEM) en Michiel Flamman (Solo) doen het een stuk beter maar ook zij weten maar bij momenten echt te overtuigen.

Opmerkelijk weinig contact is er met het publiek en dat is ook kennelijk de bedoeling in deze show die niet voorzien wordt van enig tekstueel intermezzo of een uitleg van de keuze voor een bepaald nummer. Het blijft ook onduidelijk wat de musici en zangers zelf hebben met de liedjes want ze zijn daarvoor zeker te jong. Ik denk dat de jeugd van toen zich absoluut vermaakt bij deze voorstelling maar dat zouden ze net zo goed doen met een CD die thuis in de speler draait. Het feit dat het live is voegt daar in dit geval jammer genoeg weinig aan toe. Of een nieuw publiek, dat de nummers nog niet kent, erdoor wordt gegrepen waag ik te betwijfelen want daarvoor straalt de performance te weinig uit wat de teksten van de songs willen overbrengen. De Parade -website Zang: (Roosbeef) (Gem) (Solo) Muziek: “ Piano, keyboard (Solo) “ Drums (Solo) “ Bas (Solo) “ Gitaar (Do The Undo) “ Diverse blaasinstrumenten


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.