Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

23 Augustus 2007

Fabeltjeskrant “ kennismaking in het Praathuis

Fabeltjeskrant, de musical Fabeltjeskrant, de musical Fabeltjeskrant, de musical
Door Marieke van Soest met foto's van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)
20 augustus in de Focus-studio Amsterdam


Na de auditie en een bezoekje aan de originele Fabeltjeskrant’cast’, is er op 20 augustus een nieuwe mijlpaal in de aanloop naar de musical ‘De Fabeltjeskrant’: kennismaking met de nieuwe cast. Niet alleen zijn alle spelers bekend, ook de dieren zijn vandaag in levende lijve aanwezig. Voor de gelegenheid is de Focus-studio in Amsterdam omgebouwd tot het Grote Dierenbosse Praathuis, waarin gasten worden onthaald op beukennootjestaart en grenadine. Ome Gerrit en de gezusters Hamster begroeten de gasten bij de ingang.

Als alle gasten aanwezig zijn, stellen Meneer de Uil en Juffrouw Ooievaar het creatieve team voor evenals de spelers en hun dierlijke alter ego’s. Het is gebruikelijk, dat op een moment als dit een taart wordt aangesneden. Geheel in de gedachte van het dierenbos, wordt daar ditmaal vanaf geweken. Gekozen is voor het symbolisch planten van een boom, die later zijn plek zal vinden bij het Emma Kinderziekenhuis. Fabeltjeskrant, de musical Fabeltjeskrant, de musical Fabeltjeskrant, de musical

Na de kennismaking brengen de dieren een medley van liedjes die te horen zullen zijn in de musical. Een aanwezig meisje danst met de dieren mee en heeft de middag van haar leven. Karen Beens heeft de poppen gemaakt. Voor haar moet het een speciaal moment zijn, om haar creaties zo tot leven te zien komen. ‘Inderdaad’, lacht ze, ‘speciaal met de stemmen erbij’. Een hele uitdaging, om deze dieren te maken? Iedereen kent ze! ‘Ja, veel mensen hebben heel persoonlijke herinneringen aan deze poppen “ maar ik denk dat het goed gelukt is’. Inderdaad, de dieren die komen hier voor je ogen tot leven.

Producent Hans Cornelissen kreeg het idee voor deze musical tijdens een vakantie in Italië. ‘Lijkt wat je nu ziet een beetje op het plaatje dat je toen voor ogen had?’ ‘Ja, uiteindelijk wel. Het was zoeken, hoe we dit zouden doen. Ik denk dat de combinatie van de spelers en de dieren, zoals die nu is een goede uitstraling heeft’.

Uitstraling heeft het zeker, de lol straalt er vanaf. De rolverdeling staat nu vast. Florus van Rooijen heeft de rol van Meneer de Uil, daarnaast neemt hij Ed Bever en Bor de Wolf voor zijn rekening. Ilona Stokvis tekent voor Juffrouw Ooievaar en Isadora Paradijsvogel. De dames kissebissen wat af. Lastig, met 2 zo verschillende stemmen? ‘Dat valt wel, dat gaat wel lukken. Op dit moment vind ik het lastigste om de poppen te bedienen, ze tot leven te brengen. Maar de repetities beginnen pas, dus ook dat gaat goed komen’.

Fabeltjeskrant, de musical Fabeltjeskrant, de musical Fabeltjeskrant, de musical

Arie Cupé verzorgt meneer de Raaf en ome Gerrit “ die hem op het lijf geschreven lijkt. Sabine Beens is helemaal op haar gemak met de gezusters hamster en Mieke Dijkstra poseert stralend tussen Truus de Mier en Fatima de Poes.

Deze spelers waren al bekend bij vorige perspresentatie. Nieuw zijn Willem-Jan Stouthart en Martin Stritzko. De eerste mag zich storten op de ‘lekkere hapjes “ hatsikidee’ als Lowieke de Vos en op Zoef de Haas. Martin Stritzko heeft de rollen van Willem Bever en Momfer de Mol. ‘Beide rollen zijn leuk, maar het meest geniet ik van Willem Bever. Dat zijn de lekkere nummers, de carnavalskrakers. Maar Momfer is natuurlijk een schatje’.
Ara Halici is niet aanwezig, maar vervult de rol van de enige menselijke bewoner van het bos.

Jon van Eerd is de schrijver van het script. ‘De oorspronkelijke serie bestond uit verhaaltjes van vijf minuten, nu bestrijkt het verhaal twee uur. Twee zaken waren voor mij bij het schrijven van belang. Actualiteit en de karakters van de dieren. De Fabeltjeskrant was altijd actueel, dat heb ik willen vasthouden, maar vertaald naar deze tijd. En de karakters van de dieren moeten intact blijven’. Op basis van wat we vandaag van de dieren hebben gezien lijkt dat laatste gelukt. Voor het complete verhaal moeten we nog wachten tot 30 september “ dan is in Den Bosch de première van deze voorstelling.

Fabeltjeskrant - website

Creatives:
Karen Beens - Poppen
Ruud Bos - Componist
Theo Terra - Decor
Jon van Eerd “ Script
Paul van Ewijk “ Regie
Coen van der Hoeven “ Lichtontwerp
Glenn Hewitt “ Kostuumontwerp

Producenten
Robin de Levita
Ruud de Graaf
Hans Cornelissen.
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.