Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

28 Augustus 2007

‘Adam e.v.a.’ brengt het vakantiegevoel

Adam e.v.a. Adam e.v.a. Adam e.v.a.
Tekst en beeld van Luuk Langenhoff (klik voor vergroting)

‘Adam e.v.a.’ bestaat uit vier vrienden die voorheen in Utrecht en omstreken woonden, vandaag de dag zijn zij over het hele land verspreid, maar komen gelukkig nog vaak samen om (onder andere) muziek te maken. Veel nummers ontstaan wanneer ze samen op vakantie gaan en dat merk je aan de aard van sommige van de teksten maar ook aan de rustige, voorbij kabbelende muzieknoten. Je kunt je zo voorstellen dat je met je hoofd tegen de autoruit op de achterbank zit en met de zon in je gezicht luistert naar ‘Adam e.v.a.’ terwijl je het ritme met je hand op je knie mee tikt.

De muziek die ‘Adam e.v.a.’ maakt is niet erg gelikt en ook de teksten worden niet loepzuiver gezongen maar dat siert de band juist, het is uitermate verfrissend en speels. In januari van dit jaar werd: ‘Spinvis’ nog beloond met de ‘Popprijs 2006’ met vergelijkbare muziek. Edwin van Dellen was niet aanwezig, dat was voor de muziek gelukkig geen probleem maar de bandleden hadden hem er graag bij gehad. Renko Douze verzorgde de begeleiding door middel van een elektrisch orgel en beroerde een paar keer zijn knalrode trompet. Maarten Zinkstok en Tom Padding wisselde de basgitaar en akoestische gitaar een paar keer uit tijdens de verschillende nummers. Speciaal voor hun optreden hebben ze Tom Padding bij de band betrokken om ze muzikaal bij te staan. Tom heeft zich snel genesteld want je kreeg nooit de indruk dat hij niet al tijden bij de band zat.
Maarten Zinkstok is een beetje het manusje van alles binnen de band, zijn muzikale inzicht en produceertalent zijn onmisbaar. Casper Vandeputte is het gezicht en uiteraard de stem van ‘Adam e.v.a.’. Hij heeft duidelijk plezier in optreden. De aandacht lijkt hem niet veel te doen en ook wanneer hij niet hoeft te zingen houdt hij de ogen van het publiek op zich.

Het jaarlijkse ‘Lentefeest’ in een studentenhuis in Pijnacker streeft er elke editie naar om de vorige te overtreffen. De organisatie wordt steeds beter en een aantal jaar terug zijn er zelfs live-bands aan het programma toegevoegd. Met dit jaar ‘Adam e.v.a.’ als openingsact.

Als openingsact heb je een zware taak, het publiek verwacht wat van je. Het probleem van ‘Adam e.v.a.’ lag alleen niet bij het meekrijgen van de luisteraars maar bij de techniek. Een paar keer ging er iets mis met het geluid maar zanger Casper ving het goed op en uiteindelijk heeft niemand er echt last van gehad. Door een beperkt aantal liedjes was het optreden niet zo lang maar er was niemand aanwezig die zich niet heeft vermaakt en als band is dat toch het belangrijkste.

De gespeelde nummers bestonden onder andere uit ‘Gympies’, ‘Als de koelkast stopt met ronken’ en ‘Trip naar Bilbao’. ‘Gympies’ is een nummer dat over een jongen gaat die liever in de gympies van Jaap zou willen staan maar tijdens het nummer ontdekt hij dat het leven van een andere niet per se beter is.
‘Als de koelkast stopt met ronken’ is wat mij betreft een van de betere nummers. Het geeft de gedachtegang van iemand weer die even op zichzelf wil zijn. Eenmaal alleen gaat dit gevoel over in intense verveling en stilte waar alleen het ronken van de koelkast nog voor enige vorm van afleiding zorgt.
De afsluiter kwam in de vorm van de, zelfbenoemde, zomerhit: ‘Trip naar Bilbao’. Dit nummer is mij niet onbekend en ik moest na een tijdje concluderen dat ik samen met een aantal omstanders mee aan het zingen was. Het pakkende refrein laat ook de luisteraars die het nummer niet kennen niet koud.

Ik heb enorm van het optreden genoten en ik hoop ook dat ‘Adam e.v.a.’ een kleine doorbraak te wachten staat, bijvoorbeeld binnen het studentenleven.

Adam e.v.a. - MySpace

Band
Edwin van Dellen - inspiratie, productie
Renko Douze “ toetsen, trompet, tweede stem
Casper Vandeputte - zang
Maarten Zinkstok - snaarinstrumenten, mondharmonica, percussie, productie
(Tom Padding “ snaarinstrumenten)
Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.