Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, MUZIEK, FESTIVAL

28 Augustus 2007

Wende Snijders met het Metropole Orkest op de Uitmarkt

Wende Snijders met het Metropole Orkest Wende Snijders met het Metropole Orkest Wende Snijders met het Metropole Orkest
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Zangeres en actrice Wende Snijders behoeft geen introductie meer. Zij heeft ondertussen met twee CD's, een DVD en twee succesvolle seizoenen met haar eerste theaterprogramma de harten van velen veroverd. Ook vakgenoten zien haar enorme talent en kwaliteit en het is dan ook niets voor niets dat ze na een Edison vorig jaar dit jaar De Gouden Notenkraker in ontvangst mocht nemen.

Wat velen wellicht niet weten of gezien hebben van haar zijn haar theatervoorstellingen zoals bijvoorbeeld Het Verschil (samen met Jenny Arean, Raoul Heertjes, Jan Jaap van der Wal e.a.) en haar Oerolproductie Adem, een programma dat ze maakten samen met choreografe en danseres Annabel Lopez Ochoa. In deze programma is - nog meer dan in haar soloprogramma - te zien wat een multitalent deze jonge vrouw is. Wende Snijders met het Metropole Orkest Wende Snijders met het Metropole Orkest Wende Snijders met het Metropole Orkest

Op zaterdagavond trad Wende Snijders op op de Uitmarkt samen met het Metropole Orkest en ze wond het massaal toegestroomde publiek moeiteloos om haar vinger. Hoewel ze ooit begon met nummers van ondermeer Brel en Piaf in het Frans, zingt ze nu in het Zuid-Afrikaans, het Spaans maar ook in het Nederlands en het Engels. Ze 'trekt die talen aan' zoals iemand anders een nieuwe jurk aantrekt, waardoor de uitstraling en de zeggingskracht van haar muziek verandert.

Ze trad eerder op de Uitmarkt op maar nooit eerder zag ik haar zoals afgelopen zaterdag het publiek bespelen: flirtend, uitdagend en verleidend. En Amsterdam liet zich maar al te graag door Wende verleiden.

Het concert is online te bekijken op Uitzending Gemist en is absoluut de moeite waard. Meer informatie over haar nieuwe tour vindt u op Wende's site.

Wende Snijders - website
Metropole Orkest - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.