Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DIRTY DANCING WEBLOG

11 December 2007

Een..twee..cha-cha-cha"Achter..voor..zij-sluit-zij." De stem van Marcus van Teijlingen klinkt door de dansstudio. Af en toe speelt er een guitig lachje om zijn mondhoeken, terwijl hij de groep ziet stuntelen met de passen. Aan hem de zware taak om ons in drie ochtenden de basis van de Engelse wals, de cha-cha-cha, de tango en jive te leren. Hoewel ik zelf in de show nauwelijks dans, pik ik het allemaal mee onder het eeuwenoude motto: "baat het niet, dan schaadt het niet!". Het is het meer dan waard om een keer door Marcus over de dansvloer geleid te worden. Even waan je je een zwierige Cinderella om vervolgens weer keihard geconfronteerd te worden met je eigenlijke ik, de ietwat lompe Noortje!

Noortje Herlaar (foto Roy Beusker) Wie ben ik?
Ik ben Noortje Herlaar, 22 jaar en afgestudeerd aan de afdeling Muziektheater van het Rotterdams conservatorium. Ik wil een speelster zijn, houd van zoeken op het toneel, van daarbij soms flink onderuit gaan en soms mooie nieuwe dingen vinden. Ietwat eigenwijs. Zingen is een andere passie. Het verlangen om te zingen komt en gaat. Soms als een vorm van topsport, soms kwetsbaarder en ingehouden. Mooie ervaringen tot nu toe waren o.a. mijn solo-voorstelling 'La Vie en Rose', die ik samen met actrice Carola Arons heb gemaakt, mijn optreden als leadzangeres bij de Koos Mark Big Band en mijn eerste baan als actrice bij theatergroep Terra. Vanaf januari start voor mij een heel nieuw avontuur bij de theaterversie Dirty Dancing waar ik de rol van Lisa Houseman, het zusje van Baby, ga spelen! De workshops van Marcus zijn voor de dansers een fijne aanloop om alvast aan het partnerdansen gewend te raken. De echte repetities zullen over een maand van start gaan.

Wat gaat daar allemaal aan vooraf?
De audities natuurlijk, die meestal al ver van tevoren plaats vinden en waarover van alles te vertellen valt, buiten knikkende knieën, dampende hersenen en zenuwachtige lachjes om. De grote bos grijze krullen van Eleanor Bergstein zie je een week later nog steeds in je dromen. Maar desalniettemin kwam, zag en overwon ik en werd gecast voor de rol van Lisa Houseman, zus van baby.Perspresentatie
Ook heeft de eerste perspresentatie al plaatsgevonden op onze nieuwe thuisbasis, het Beatrix Theater in utrecht. Bij een bedrijf als Stage Entertainment begint dat meteen groots en strak georganiseerd. 's Ochtends een generale zodat je weet waar je wel en niet moet staan en 's middags het serieuze werk. Het is spannend om voor het eerst je toekomstige collega's te ontmoeten. Nu nog onwennig en nieuw, straks zie je ze vaker dan je eigen vrienden. Wat ik erg leuk vond, was dat er mensen uit de Londense en Duitse cast aanwezig waren. Hen te zien dansen was geweldig!!! Afknapper van de dag was om op de fiets in de regen terug naar huis te gaan, in je natgeregende jurkje. Showbizz in Nederland!

En wat gebeurt er hierna
De komende tijd zijn er ook doorpas-afspraken. Dat wil zeggen dat je alvast de kostuums en eventuele pruiken moet komen passen. Ik begreep dat de pruiken in Londen worden gemaakt en voordat ze straks gebruikt worden zijn ze misschien al een paar keer de Noordzee over geweest!

Opdracht voor de volgende keer
Ga eens lekker zwijmelen op de bank met de film Dirty Dancing en geniet van Patrick Swayze in zijn jonge jaren! Tot in 2008.

Noortje

Dirty Dancing - website

Alle artikelen van Noortje Herlaar zijn hier te vinden in het Dirty Dancing Weblog.
Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.