Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

15 December 2007

Dames van heden, Heren met verleden

 Door Hans Flupsen 

In het uitzendschema van deze week is een afwijking: op zaterdag 22 december is er geen herhaling. Op die dag is er verslag over onze collega's van Serious Radio 3FM die in het Glazen Huis in Den Haag honger lijden in het kader van de kerstactie voor drinkwater op de héééle wereld. Ze proberen 3.000.000 Euro bij elkaar te krijgen!

4 BEAT 6 De toepassing van de opzwepende "four beat" in de swingmuziek hebben we grotendeels te danken aan The King of Swing: Benny Goodman en de mannen van zijn sextet, waaronder Lionel Hampton. Zij oogstten groot succes in de duistere jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Bernard Berkhout, Jacco Griekspoor, Martien Oster, Joop van Deuren, Barry Olthof en Frans van Geest vormden een vierslagssextet en reconstrueerden met grote precisie de muziek van Goodman en Hampton en swingen nu, net zo hard, de pan uit.

Mark Lubotsky In februari 1948 sloeg Stalin hard toe. Componisten als Sjostakovitsj en Prokofjev werden beschuldigd van "perversies en antidemocratische tendensen". Hun werk werd verboden en hun functies ontnomen. Mark Lubotsky was zeventien jaar, veelbelovend violist, zat er middenin en werd zo deel van de Sovjetgeschiedenis. Sinds 1976 woont hij in ons land, maar is er meestal niet; op zijn niveau spelen musici op wereldpodia. Hij voert vaak werk uit van drie eigentijdse componisten: P ¤rt, Britten en Schnittke. Van Alfred Schnittke was hij vriend vanaf zijn studententijd, Lubotsky was de eerste die strijkmuziek van Schnittke uitvoerde en door hun hechte vriendschap werden zijn interpretaties alom geroemd. Hij speelt bij ons: "Stille Musik".

Electra Ensemble Vier vrouwen: Monica Germino, Tatiana Koleva, Michaela Riener en Susanna Borsch uit Amerika, Bulgarije, Oostenrijk en Duitsland maken muziek met viool, blokfluit, percussie, stem en geluidsapparatuur. Zij voeren werk uit van levend(ig)e componisten zoals: Louis Andriessen, John Abram, Hans Asselbergs, Corrie van Binsbergen, David Dramm, Ron Ford, Huba de Graaff, Guus Janssen, Vanessa Lann, Chiel Meijering, Belinda Reynolds, Elmer Schönberger en Jacob ter Veldhuis. Bij ons komen zij met "De Aktetas" van Sjeng Schupp en Michiel van Dijk. En de Electra Dames spelen muziek van David Dramm. Aanstaande zondag om 10.30 op Nederland 1 Vrije Geluiden - website


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.