Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

19 December 2007

Concert René Froger in Ahoy

René Froger René Froger René Froger
Door Ester Dijkema met foto's van website René Froger

Met het concert “René Froger live in Ahoy 2007” blikte René Froger op vrijdag 14 en zaterdag 15 december terug op zijn 20 jarige carrière. In deze wervelende show met een speciaal samengesteld orkest o.l.v. Marcel Schimmscheimer, de backing vocals van de Frogettes en een grote groep danseressen werd het publiek getrakteerd op oud en nieuw werk van deze rasartiest.

René Froger is behalve een goede zanger ook een groot entertainer. Bekende nummers als “Winter in America” waarmee René Froger 20 jaar geleden definitief doorbrak en “Your place or mine”, “Are you ready for loving me” en uiteraard “This is the Moment” werden afgewisseld met nummers van de onlangs uitgekomen Nederlandstalige cd “Doe maar gewoon”. Hoewel René Froger zeker in staat is zijn publiek met een solo optreden een avond lang te vermaken, waren de gastoptredens van zijn vrienden een aangename aanvulling. Eerst was daar Frans Bauer, gevolgd door Lange Frans en Baas B en maakte de welhaast ‘hotste’ zanger van het moment, Jeroen van der Boom, zijn opwachting en ook sportverslaggever Jack van Gelder mocht laten horen dat hij meer kan dan sport verslaan. Al deze vrienden van René zongen een solonummer en een duet met René.

Het concert verliep uitermate vlot, het publiek vermaakte zich buitengewoon en dat was zeker ook te danken aan de prachtige visuele effecten. Als toegift werd “Alles kan een mens gelukkig maken” gebracht, in de versie van 2007 zoals deze ook op de cd “Doe maar gewoon” voorkomt.

Persoonlijk ben ik zeker geen vaste bezoeker van dergelijke grote concerten, maar ik moet bekennen dat ik me bijzonder heb vermaakt en genoten heb van het hele spektakel. Wat mij echter verbaast is het voortdurend heen en weer lopen van het publiek. Men gaat tijdens het concert drankjes halen, naar het toilet, naar andere plaatsen e.d. Ook wordt er in de zaal gerookt, gebeld en onophoudelijk gepraat. Als regelmatig theaterbezoeker komt dit vreemd op mij over. Dit neemt echter het plezier van een bezoek aan het concert niet weg.

Dat een Nederlandse zanger al zo lang aan de top staat en grote concerten geeft waar veel publiek naar toe komt bewijst toch wel dat niet alleen buitenlandse artiesten geliefd zijn bij het Nederlandse publiek. René Froger kan rekenen op een groot aantal fans en bewonderaars en dat is zeer terecht.

René Froger - website
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.