Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DIRTY DANCING WEBLOG

11 Januari 2008

Sexy benen in tl-licht...Gekkenhuis: ik heb de wereld van de grote musicals betreden! Zondag afscheid genomen van m'n vorige productie, maandag vrij en dinsdag vol verwachting op weg naar Focus, de Amsterdamse 'repetitiefabriek'. Voor deze eerste repetitiedag is een gehele verdieping gereserveerd voor Dirty dancing, want ..... de media komen. In grote getale zijn ze komen opdagen: brutale fotografen, aardige cameramannen en nieuwsgierige journalisten. Op een stoel naast Anouk van Nes gezeten, bekijk ik het allemaal en baal ervan dat ik vandaag niet wat meer aan mijn kapsel heb gedaan.

Niettemin kijk ik m'n ogen uit bij dit enorme circus en voel me fijn in mijn rol van Lisa, 'het zusje van...'. Alles is perfect georganiseerd met een ruimte waar alle interviews worden gehouden en een grote studio volledig in de stijl van de productie: roze posters, roze glazuurkoeken en een ontzaglijke roze taart. Op een lijst staat wie welke interviews gaat doen en iedereen krijgt een eigen persbegeleider toegewezen die ervoor zorgt dat je op tijd aan de juiste tafel zit. Ik vind het een bijzondere gewaarwording dat er de hele dag gesproken wordt over iets wat er nog niet is, de voorstelling zelf. Rond 14.00 uur is de pers weg, gaan we aan de slag en zie ik wat een enorm aantal mensen er verbonden is aan deze show. Allereerst een klein tiental uit Engeland dat ervaring heeft met het op de planken brengen van Dirty Dancing en verder nog tientallen die naast de castleden bij deze productie betrokken zijn.

Eerste repetitiedag Dirty Dancing Alles roze... Baby in een 'auto'

We beginnen met een uitgebreide uitleg van regisseur James Powell en set designer Stephen over het decor waar we in en vooral op gaan werken. Veel technische studie is vooraf gegaan aan het bouwen van een vloer waarvan delen omhoog en/of omlaag kunnen en/of kunnen draaien om alle settings voor de scènes te kunnen creëren. Het is fantastisch dat die vloer al in de studio ligt zodat wij er de komende weken voluit op kunnen repeteren. Zeker niet ten overvloede bij zo’n geavanceerde vloer krijgen we ook uitgebreide veiligheidsinstructies en we eindigen met een oefening: overstappen van een stilliggend op een draaiend deel. Charmant is het nog allerminst, maar oefening baart kunst, toch?

Inmiddels zijn we begonnen met vanaf het begin de voorstelling in de ruimte te gaan zetten. Dit houdt in dat de regisseur iedereen vertelt wat hij of zij waar moet doen en vervolgens proberen we dat allemaal tegelijk vloeiend uit te voeren. Vrijwel iedereen heeft hierin een aandeel en de scènes volgen elkaar heel snel op. De show bestaat bijna geheel uit korte scènes die bijna allemaal een underscore van bestaande muziek hebben. De timing van zowel de bewegingen als de tekst moet dus heel strak zijn. Tussendoor wacht je tot je weer aan de beurt bent en leer je langzamerhand de namen van alle collega’s kennen, 39 stuks. Tijdens deze repetities zitten er zo’n twintig mensen aan tafels en die zijn allemaal vanuit verschillende oogpunten bezig met wat er gebeurt. Het is een groots format dat uiteindelijk tot in het kleinste detail moet kloppen.

Met prachtige choreografieën stelen de dansers, die al een week hebben gerepeteerd, de show. Ballroom- en Latindansers uit Australië, Amerika en Frankrijk maken deel uit van de groep en ik kijk m'n ogen uit. Het is mooi en sensueel, zelfs in irritant tl-licht. Vandaag mocht ik zelf meedoen met een klein dansje. Al is het niet te vergelijken met het echte werk, in mijn rol van de overenthousiaste Lisa leef ik er helemaal van op.

Noortje

Dirty Dancing - website

Alle artikelen van Noortje Herlaar zijn hier te vinden in het Dirty Dancing Weblog.


=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.