Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: CIRCUS EN SHOW

24 Januari 2008

Druk op de ketel hoger dan ooit bij Ashton Brothers

Ashton Brothers Ashton Brothers Ashton Brothers
Door Richard van de Crommert met foto's van Ashton Brothers

De druk op de ketel is hoger dan ooit. Over zeven weken gaat de nieuwe show in premiere en niet alles loopt gesmeerd. Door het succes van de vorige show Ballyhoo! zijn de verwachtingen bij het publiek hooggespannen. Al drie maanden voor het startschot waren alle voorstellingen van de nieuwe tournee, die tot eind juni loopt, uitverkocht.

Friso van Vemde, een van de vier Ashtons, vertelt: “Het is een slopend proces dat met vallen en opstaan tot stand komt. Het is altijd vechten. Ik kan niet zeggen dat de nieuwe show beter of slechter is. We gaan wel dieper op de materie in. We worden beter in onze technische vaardigheden.” Zo hebben de Ashton Brothers de afgelopen maanden, onder professionele leiding van Conny Boltini, een telg van de circusfamilie, les gehad in het trapezewerk. Dat ging niet altijd van een leien dakje. We moeten ons erg fysiek inspannen. Meer dan ooit. Boltini leidt de training met ijzeren hand. Trapeze doe je niet zomaar. Mijn elleboog is al verschillende keren uit de kom geschoten. Dus dat wordt nog wat.” Van Vemde begrijpt de hooggespannen verwachtingen rondom The Medicine Show. “Eigenlijk wil ik me niet druk maken om de verwachtingen rondom de nieuw show. Ik begrijp het. Maar als we een slechte voorstelling maken, zijn er bij de volgende toernee weer gewoon volop kaarten te koop.”

Peter de Jong (Maxi), die de coach is van de Ashton Brothers, bevestigt het verhaal van Van Vemde. “We hebben een zeer intensieve tijd achter de rug. Met Karel de Rooij ben ik nu bezig aan een nieuw theaterstuk. In april hakken we de knoop door of het doorgaat of niet. We zijn in gesprek met een Nederlandse schrijver nu.”

Deze week werd de periode Ballyhoo definitief afgesloten met de presentatie van de dvd van de show. Voor René Froger, die nog nooit van de Ashton Brothers had gehoord, was een hoofdrol weggelegd. Maar liefst 275.000 mensen bezochten de tweede show van de Ashton Brothers. Behalve in ons land, werd er gespeeld in het Verenigd Koninkrijk, Canada, België, Zwitserland en Slovenië. Duitsland staat nog op het verlanglijstje van de mannen.
De rol van Froger werd door Pim Muda vertolkt. Hij stak de draak met de populaire zanger met het nummer This Is The Moment. Voor de gelegenheid is Froger, net als de Ashton Brothers, in glimmende sneakers gestoken. “Het was leuk om René Froger 300 keer te imiteren in Ballyhoo”, glimde Muda. “Zelfs in het buitenland genoten ze er van en moesten ze lachen.”

Zonder dat Froger het ooit kwam te weten. “Gelukkig maar”, reageerde Froger. “Afgelopen week heb ik op Youtube al gezocht naar filmpjes van de vier Ashton Brothers. Eerst dacht ik dat het broers waren van Frank Ashton, die jaren geleden nog wat hits scoorde, maar al snel werd me duidelijk dat het iets volledig anders was.” Nogmaals werd This Is The Moment ingezet. Nu zong Rene Froger en werd hij begeleid door de Ashton Brothers die muziek maakten met met water gevuld gebruikte wijnflessen. “Je moet toch wel alcoholist zijn om dit te kunnen bedenken”, lachte Froger.
De zanger beloofde: “Nu ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor De Toppers, maar ik kom zeker kijken op de premiere. En in september ga ik weer de theaters in. Een paar mensen heb ik teleur moeten stellen omdat het voor het voorjaar stond gepland. Dat is vervelend. Maar ik wil het voor 100% doen, niet half. Dus het moest.”

De vier Ashton Brothers schrokken van het nieuws van het overlijden van Dave Parker, de Nederlandse jongleur die vorige week dinsdag onverwacht op 73-jarige leeftijd overleed. Parker was een van de weinige Nederlandse jongleurs die internationaal veel succes had. Zo trad hij tien jaar lang op in de Crazy Horse Saloon in Parijs, waar hij optrad met artiesten als Sammy Davis Jr. en meer verdiende dan de minister-president. Een paar maanden geleden kwam Parker nog thuis bij Gunneweg waar de oude rot de vier Brothers nog wat bij wilde leren. “Hij had ideeën over onze show. En een grote stapel video’s meegenomen die we allemaal moesten zien”, herinneren de vier zich. “Het was een zeer leerzame en gedenkwaardige dag.”

Ashton Brothers - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.