Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

7 Februari 2008

Drukke tijden net voor de première van BEELDSCHOON!

Op dit moment zit ik in de kleedkamer. Vandaag hadden we 2 voorstellingen in het Rabotheater in Hengelo. De eerste was om 13.45 uur, een schoolvoorstelling. Dat betekent ongeveer 300 kids van lagere scholen met hun docenten. De sfeer in het theater is dan altijd heel vrolijk en uitgelaten. De kinderen maken een ontzettend ‘kabaal’, zeker als de lichten uit gaan en het doek open; “Oooooohhhhh!!!”, hoor je dan uit de zaal!
De tweede voorstelling begon om 19.30 uur. Een voorstelling waar iedereen van 8 en ouder naar toe kan. In de tussentijd ga je dan wat rondlopen in de stad, koffie drinken, wat boodschappen doen, etc. Vanavond was tevens de laatste voorstelling van Vincent die de rol van de choreograaf danst in het ballet Bits and Pieces. We hebben een doosje met heerlijke bonbons gekocht. Op het doosje staat: ‘Goed gedaan jochie!’ En Vincent is een kerel van zo'n 2 meter...

Première VUUR&VLAM
Afgelopen week was gezellig en druk. Op vrijdagavond 25 januari hadden mijn collega's, de dansers van Introdans (de andere groep) hun première van VUUR&VLAM. Een mooie voorstelling, heb erg genoten, vooral in het ballet van Mats Ek vond ik dat de dansers erg goed dansten. En nog overal te zien tot en met juni.
Verder was ik jarig, pff: 27 alweer!! En had ik op zaterdag het hele huis vol met familie. 's Avonds wat vrienden, de nodige wijntjes (ja hoor, ook dansers drinken wel eens een lekker glaasje!). De dag erna op mijn eigenlijke verjaardag, hadden we voorstelling in Enschede. In de bus werd ik verrast door mijn collega’s met een enorm verjaardagspakket!! Super!! Allemaal sushi spullen; kookboek, rolmatje, sojasauce, wasabi, gember, rijst etc. Ik houd namelijk erg van sushi,vooral om het zelf te maken! Dankjewel lieve allemaal!!

Leuk hoedje he?

Nu al stress?
Nog ongeveer drie weken en dan hebben we al première van BEELDSCHOON!!! Whaaa, er moet nog zo veel gebeuren...!! Als ik zou willen, zou ik nu al in de stress kunnen schieten, maar laten we dat maar niet doen. Uiteindelijk komen dat soort dingen altijd goed.
Heb er wel nu al zin in om de voorstelling BEELDSCHOON! te presenteren in de theaters! Een voorstelling dansen we namelijk zo'n 40 keer. Best vaak!! Het voordeel daarvan is wel dat je de gelegenheid krijg je te ontwikkelen binnen de stukken. Je kunt je er zo in verdiepen en de bewegingen perfectioneren en het je eigen maken. Alles uitdiepen is soms ook lastig, omdat je je soms ‘overbewust’ wordt van het feit dat je op het toneel staat en alles in principe bijna op automatische piloot gebeurt. En dan dwalen je gedachten af naar bekende zaken als het avondeten of de belastingpapieren die je nu toch echt moet invullen of dat ik oma nu toch echt eens moet bellen...

Amerikaanse choreografe Jody Sperling bij ons
Deze week zijn we ook begonnen het laatste stuk voor de première van BEELDSCHOON! in te studeren: twee choreografieën van de Amerikaanse choreografe Jody Sperling. Ze is voor drie weken uit New York overgevlogen. Het eerste stuk is een trio en het tweede een solo. In beide stukken hebben we een soort witte gewaden aan, met verlengstukken aan onze armen. Met hele mooie lichteffecten op die zijden witte kostuums lijken we net sprookjesachtige wezens die heel elegant rondzweven. Heel erg mooi om te zien, nu al. Het is wel lastig, want die zijden stof is zo dun en licht dat als je net een foute beweging maakt, de stof in de war raakt en dan is het hele effect weg...

Ik houd jullie op de hoogte!!

Liefs,
Karin

Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.