Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DIRTY DANCING WEBLOG

18 Februari 2008

Kan iemand even op m'n hoofd krabben?Sinds deze week repeteren we de hele dag in vol ornaat, oftewel met pruiken, kostuums en alle rekwisieten. Leuk om te zien wat een verschillende vakgebieden er allemaal samen komen. Er staat 's ochtends vanaf tien uur een heel team van de kap/grime klaar om de volledige cast in de spelden en haarstukken te zetten. Ik sta ervan te kijken hoe mooi en natuurlijk de meeste pruiken zijn. De meeste zijn van echt haar gemaakt en kosten wel duizenden euro's. Ik krijg een volledig gekapte blonde pruik op die stevig vast wordt gezet met tientallen speldjes. Het moet goed vastzitten omdat ik tijdens de show er nog een andere pruik overheen krijg en er flink mee gedanst wordt. De afgelopen dagen worden alle kapsels vanuit de zaal zeer uitvoerig op het juiste volume, de juiste krul en natuurlijk de jaren 60-stijl getest door de schrijfster en regisseur. Als alles aan het eind van de dag los wordt gehaald, is een stevige hoofdhuid-massage niet overbodig. Voor de kleding en rekwisieten is er ook een groot team aanwezig. Langzamerhand wordt duidelijk bij welke scène, welke jurk, welke schoenen en welk haar gecombineerd moeten worden. Dit zal uiteindelijk vloeiend gaan verlopen. Er zijn veel snelverkledingen die volledig gechoreografeerd worden. Vaak probeer je zelf de bovenstukjes uit en aan te trekken, terwijl een kleedster de schoenen en rokken verwisselt. Een hele nieuwe ervaring voor mij. Soms kom je rennend bij de coulisse aan en heb je slechts een seconde de tijd om je te concentreren op de komende scène.

Kan iemand even op m'n hoofd krabben? verkledingen pruiken

Er zijn trouwens nog veel meer mensen in de coulisse aan het werk die je vanuit de zaal nooit te zien krijgt. Zo zijn er stage managers die aan alle kanten van het toneel werkzaam zijn om alle overgangen in goede banen te leiden. Zij zorgen ervoor dat alle decorstukken op het juiste moment worden opgebracht en regelen veel technische zaken die tijdens de voorstelling moeten gebeuren.

Verder zit er achter het decor ook een geluiddichte muzikanten-studio, waar de band tijdens de show live speelt. Je krijgt als publiek snel het idee dat er geen live muziek is omdat je de muzikanten nauwelijks op het toneel ziet, maar ze zijn wel degelijk aanwezig. De muzikaal leider is ook in die studio aanwezig en wordt al dirigerend gefilmd. Deze beelden zijn voor ons vanaf het toneel op twee tv's te zien zodat wij het tempo van de muziek precies kunnen volgen. Dit is voor de zangers natuurlijk heel belangrijk, omdat het geluid uit de boxen in zo'n grote zaal een vertraging heeft.

Sinds we in het theater zijn hebben we stukje voor stukje alle scènes doorlopen om alle technische aspecten aan bod te laten komen, zoals de belichting van de acteurs, de plaatsing van alle decorstukken en de beweging en verhoging van alle bewegende vloerdelen. Ik verwacht dat we aan het eind van deze week het hele stuk op die manier hebben doorlopen. Ik verheug me op volgende week, wanneer we met de echte doorlopen gaan beginnen en we het ritme van de voorstelling kunnen gaan voelen. Dan kan het echte Dirty dansen gaan beginnen!

Noortje

Dirty Dancing - website

Alle artikelen van Noortje Herlaar zijn hier te vinden in het Dirty Dancing Weblog.


=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.