Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LES MISERABLES WEBLOG

6 Maart 2008

Nieuwe weblog van Suzan Seegers over Les MisérablesSuzan Seegers Ik ben Suus
Zo.....ik zal me even aan jullie voorstellen. Ik ben Suus en jullie kennen me waarschijnlijk van het programma Op Zoek Naar Evita. Ik ben niet helemaal groen in dit wereldje want ik heb in My Fair Lady, We Will Rock You (in Keulen) en Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen vertellen, Meneer...? gespeeld. En nu ben ik erg erg blij om in de cast van Les Misérables te zitten. Ik zal de rol van Cosette gaan vertolken. De komende weken zal ik jullie een beetje op de hoogte houden van wat er hier allemaal gebeurt bij ons.

Eerste repetitiedag
Ik ga even terug in de tijd, nu bijna 2,5 week geleden was onze eerste repetitiedag. Voor mij was het alsof ik in een warm bad terecht kwam want een heel groot deel van de cast kende ik al. Erg prettig!

Heel de week hebben we aan de 'vocal score' (een zang-piano versie van de songs) gewerkt en na een week zat alles er al goed in! We werden eenvoudig voor de leeuwen gegooid....gewoon doen dus. Best prettig want zo konden we allemaal een keer 'op onze bek gaan' nog voordat we met Mariano (de regisseur) aan de scènes zouden gaan werken.

De derde dag was de perspresentatie en deze was vol pers...meer dan 100 man waren er gekomen. Dan blijkt maar weer hoe veel interesse er is voor deze prachtige musical. Voor mij is/was het voor het eerst dat ik een hoofdrol heb en dat betekende dus veel interviews en lachen naar de foto...en ik moet eerlijk bekennen...ik vind het nog leuk ook!

Geoliede machine
De tweede week... Het lijkt wel een geoliede machine hier. Alles is goed geregeld en we werken systematisch door alle scènes heen. Er heerst een ontspannen sfeer wat erg fijn is voor iedereen. Ik heb deze week mijn 'vocal call' gehad. Het zijn nogal hoge tonen die ik moet produceren en ze liggen op een rare hoogte. De muziek is heel lieflijk geschreven en dat is soms moeilijk. Maar samen met Bjorn (onze muzikaal supervisor) heb ik een weg gevonden en die zijn we nu nog aan het bewandelen. Ook is John Caird (oorspronkelijke regisseur van deze vernieuwde versie) langs geweest om ons wat meer informatie te geven over de rollen. Je ziet en hoort aan alles wat hij doet dat hij er echt veel vanaf weet en wij hebben daardoor erg goed geluisterd.

Eerste akte bijna af
Nou, jullie zullen het niet geloven maar nu na 2,5 week hebben we de eerste akte bijna af. Zondag hebben Jamai (Loman), Céline (Purcell) en en ik hard gewerkt aan onze eerste echte scènes samen. Het is erg fijn werken met regisseur Mariano Detry en zo vinden we allemaal heel snel onze weg.

Veel groetjes, Suus

Les Misérables - website

Als je alle logjes van Suus wilt lezen klik dan hier. Vanaf 16 april 2008 staat Les Misérables exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en via de website.


Gebruikte Tags: ,

=================

gravatar for Manon

Voor kinderen vanaf welke leeftijd is de musical eigenlijk geschikt?
Mijn dochter van net 12 wil ook graag mee maar ik heb al van diverse mensen gehoord dat ze niet weten of het wel geschikt is voor kinderen van haar leeftijd.

Manon - 11-04-’08 13:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.