Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: GOUDEN BOEKJES WEBLOG

14 April 2008

Rituelen: voor en na de voorstellingNa een spetterende première in de Stadschouwburg Amsterdam zijn we inmiddels alweer een paar weken on the road. Van Groningen, naar Rotterdam, naar Winschoten, Hengelo en Leeuwarden. We gaan het hele land door met ons busje. Elk theater heeft weer z’n eigen sfeer en eigen publiek.

Vorige week speelden we in het Oude luxor in Rotterdam en daar hadden de technici een heuse gele taxi gebouwd. Daar konden de kinderen na afloop in de foyer in spelen. Wat ontzettend leuk en creatief! En in Leeuwarden hingen er allemaal mooie tekeningen van de Gouden Boekjes. Als je dan zo’n theater binnenstapt is het eigenlijk al goed. Dan zijn de files al bijna vergeten. Maar dan moet er natuurlijk ook nog gespeeld worden. En dat niet alleen. Zoals ik al eerder zei is dit een voorstelling met heel veel verschillende decorstukken en verkledingen. Iedereen is verantwoordelijk voor z’n eigen spullen. Dus als we het theater in komen gaat iedereen zijn eigen spullen op de juiste plek klaarzetten. In het begin waren we hier wel zo’n drie kwartier mee bezig. Ook omdat je alles natuurlijk dubbel wil checken. Ligt mijn snor op de juiste plek, staat die trap daar goed, en waar is mijn brandweerauto eigenlijk gebleven? Nu we wat vaker hebben gespeeld gaan de voorbereidingen steeds vlotter.

Voor mij hoort het echt bij de voorstelling. Zo hebben Steyn en ik bijvoorbeeld de taak om het schimmenspeldoek op de juiste manier op te vouwen en zo neer te leggen dat ‘ie klaar is voor gebruik. Dit doen we inmiddels zonder woorden, omdat we precies weten wat we moeten doen En het is misschien een raar bijgeloof, maar ik denk op dat moment altijd; hoe netter en sneller we het doek opvouwen, des te beter wordt de voorstelling.

Zijn we scherp? En voelen we elkaar aan? Dan is het een uur knallen!
En na afloop volgt een opruimritueel. Dan merk je aan iedereen hoe het ging. Soms staan we zingend op te ruimen, soms staan we een beetje te lanterfanten en af en toe kunnen we elkaar wel in de haren vliegen. Maar er is altijd weer een moment dat we allemaal het gevoel hebben dat we vliegen&hellip&hellip.

GreetZ Dorien
Op reis met de Gouden Boekjes - website

Als je alle logjes van Dorien wilt lezen klik dan hier.


=================

gravatar for Yvonne

Vanmiddag in het Zaantheater met nichtje naar de musical geweest. Voor haar was het erg leuk, maar voor mij was het zo nog leuker daar ik een groot verzamelaar ben van de Gouden Boekjes. Heb inmiddels al over de 100 deeltjes en er komen er nog steeds meer bij.
Jullie doen het erg leuk en dat terwijl deze boekjes uit mijn jeugd zijn. De complimenten van Yvonne

Yvonne (E-mail ) (URL) - 29-04-’08 23:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.