Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, MUSICAL

22 April 2008

Anatevka terug in het theater

Vlaggen van Angus Watt op Oerol
Door Marit van Eisden en Mieke Kreunen met vervangend beeld (klik voor vergroting)

Steeds vaker zien we dat ook in musicalland de klassiekers na een aantal jaren weer opnieuw in productie wordt genomen, een fenomeen dat in de toneelwereld heel normaal is. Immers, hoe vaak wordt Hamlet niet opgevoerd of Romeo en Julia. Dat Fiddler on the Roof zo'n klassieker is zal niemand verbazen. Producent Mark Vijn brengt 'Fiddler on the Roof' terug in de Nederlandse Theaters, tien jaar na de laatste opvoering, eveneens met Henk Poort in de hoofdrol. Het verhaal gaat over de Joodse melkboer Tevje in het Russische dorp Anatevka. Hij heeft vijf dochters en vooral met de drie oudste heeft hij veel te stellen. Want waar Tevje vasthoudt aan de eeuwenoude tradities van zijn geloof, maken zijn huwbare dochters voor hem moeilijk te accepteren keuzes. Hij heeft daarover vaak onderonsjes met God, die hem best begrijpt. Toch dreigt door zijn vasthoudendheid zijn geliefde gezin uit elkaar te vallen. Als de politieke situatie in Rusland verandert, moet ook Tevje ingrijpende keuzes maken. Is de liefde voor zijn vrouw en kinderen sterker dan zijn hang naar het oude?

In de gezellige boerenschuur van boer Stevens in Kockengen was de pers uitgenodigd om kennis te maken met de cast van Anatevka anno 2008 en het is dan ook een drukte van belang op deze bijzondere locatie. 

Franck van Laecke, die de regie voor zijn rekening neemt, is van mening dat de kracht van deze musical ligt in het oersterke plot en de muzikale verwerking ervan. Maar ook belangrijk voor het stuk is de kenmerkende humor die in schril contrast staat met de tragiek van het afscheid van dorp, grond, verleden, huis, dierbaren, geliefden en kinderen, kortom de rollercoaster van het leven. Het relativeren van het levensdrama en de combinatie tussen lach en traan, cynisme en humor, is wat de makers volgens Van Laecke perfect hebben gedaan. Na deze inleiding is het tijd voor Henk Poort om zijn entree te maken. Op de bekende tonen van 'If I were a rich man' schuift er een rolluik open en daarachter staat Anatevka met een koe aan de hand, klaar om de schuur te betreden. De koe heeft blijkbaar het scenario niet helemaal scherp want in plaats van keurig te volgen geeft zij zich met grote toewijding en bijbehorende geluiden aan het verhogen van het mestoverschot. Al met al een iets ander spektakel dan de producent voor ogen had maar wel goed voor een spontane lachsalvo van de aanwezigen. Terwijl de fotografen in de kleine boerderij halsbrekende toeren uithalen voor het mooiste plaatje brengt de hele cast het nummer 'Traditie' ten gehore waarna de echte photoshoot kon plaatsvinden in de koeienstal, in het hooi en met blatende schapen. 

Op 23 december 2008 zal deze productie in première gaan. Het zal een groot opgezette productie worden vertelt Mark Vijn. De voorstelling zal meerdere dagen in hetzelfde theater te zien zijn. Dit heeft te maken met het decor, wat dusdanig groot is en wat het daarom moeilijk maakt om slechts één enkele dag in hetzelfde theater te staan. Cast Tevye, de Melkboer - Henk Poort Golde, zijn vrouw - Doris Baaten Tzeitel, dochter - Sophie Veldhuizen Hodel, dochter - Anne Stalman Chava, dochter - Madelon van der Poel Yente, de koppelaar, us Golde - Bea Meulman Leiser Wolf, de slager - Bert Simhoffer Mottel, de kleermaker - Marc-Peter van der Maas Perchik, de student - Addo Kruizinga Mordcha, de kroegbaas, us Leiser Wolf - Marcel Jonker Rabbijn - Harry Slinger Fromme Sarah, us Yente en Tzeitel - Babette Holtmann De Dorpsagent, us Tevje - Paul Vaes Fridel, dochter / ens V - Marit Slinger Herschel, dochter ens V - Laura Burgmans Swing M - Yannick Baetens Creatives Script “ Joseph Stein Liedteksten “ Sheldon Harnick Muziek “ Jerry Bock Vertaling “ Koen van Dijk Regie “ Frank van Laecke Muzikale leiding “ Jeroen Sleijfer Choreografie “ Danny Rosseel Producent “ Mark Vijn Theaterproducties bv.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.