Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK

28 April 2008

Het Kaseko Crossover Concert

Vlaggen van Angus Watt op Oerol Persbericht met vervangend beeld (klik voor vergroting)

IKO THE KING OF KASEKO: Julius Theodore (Lieve) Hugo IKO’ Uiterloo was de eerste Kaseko crossover zanger van Suriname, een zanger met een popster-status. Geboren in 1934, maakte in 1967 tot 1970 deel uit van het vermaarde Orchestra Wasboard. Met dit orkest was Lieve Hugo verantwoordelijk voor de overgang van traditionele Kawina en Bigi Poku naar Kaseko. IKO bracht een onvermijdelijke fusie tussen de stijlen in muziek en zang. Zijn meertalige teksten en de betekenisvolle dansbare muziek waren de soundtrack van de Surinaamse onafhankelijkheid. In 1970 gaf Lieve Hugo als afsluiting van het Holland festival een historische optreden in het Concertgebouw van Amsterdam. Na een lange voorbereidingstijd is cineast Vincent Soekra in samenwerking met de International Kaseko Organization de productie gestart van het muziekdocumentaire-project ''IKO “ The King of Kaseko ".

 De door 529 Mediaproducties geproduceerde muziekdocumentaire vertelt het levensverhaal van Hugo Uiterloo met zijn eigen composities , foto’s, geluid en ander beschikbaar beeldarchief en met anekdotes uit interviews met zijn weduwe, hun kinderen, zijn broer vrienden en musici in Nederland en Suriname. De documentaire wordt in 2008 in Suriname en Nederland in de bioscoop vertoont en als driedelige serie door de NPS televisie uitgezonden op 3, 10 en 17 december. “IKO Crossover Concert” Het hoogtepunt in de documentaire is een éénmalig groot Kaseko Crossover Concert, op 10 april 2008 in het Amsterdamse Concertgebouw. In nagedachtenis aan IKO vertolken een groot aantal artiesten opnieuw gearrangeerde liederen van Lieve Hugo met muzikale begeleiding van het Metropole Orkest.

De leden van de Dijk, Boris, Berget Lewis en Angela Groothuizen zijn hiervoor speciaal met Martinair naar Suriname gereisd om Kaseko workshops te volgen. Allen hebben de Sranan Tongo teksten van Lieve Hugo geleerd. In het Concertgebouw zijn ook van de partij Boris, Edgar Burgos, Oscar Harris, Re-Play, Izaline Calister, Ronald Snijder en Robby Harman. De presentatie is in handen van Jörgen Raymann en Chantal Janzen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.