Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL

8 Mei 2008

Festival De Tuin der Lusten pakt uit met maar liefst 3 interessante edities

Groupe ZUR De Tocht van Tuig Cie Marius
Tekst en beeld van Henry Krul (klik voor vergroting)

Festival De Tuin der Lusten is een buitenbeentje in het circuit van zomer(theater)festivals. Maar wel een zeer bijzonder en bezienswaardig buitenbeentje. Dit festival vindt namelijk plaats op wel zeer bijzondere locaties t.w. Overijsselse landgoederen. Bijzondere plekken met allen een rijke historie. Plekken die niet altijd vrij toegankelijk zijn. Voor deze bijzondere gelegenheid echter wel.

In 2006 vond de eerste editie van dit festival plaats op Landgoed Vilsteren (nabij Dalfsen en Ommen). Tijdens deze editie was er theater van Tuig, dans van Komma 4 en beeldende “ en eetbare kunst. In 2007 volgde er een editie op Landgoed Twickel nabij Delden met als hoogtepunt de drie uur durende voorstelling Manon van Jean van Florette door Cie. Marius. Dit jaar werken maar liefst een drie landgoederen mee t.w. Hessum en Vilsteren, Landgoed De Helmer (Enschede) en Landgoed Herinckhave (Tubbergen). Iedere locatie heeft gedurende vier dagen een eigen programma. Een programma dat avondvullend is en waarbij desgewenst ook nog eens vooraf van een heerlijke maaltijd genoten kan worden.

Van 15 tot en met 18 mei 2008 bijt Hessum/Vilsteren het spits af. Hier speelt o.a. het Franse gezelschap, Groupe ZUR (zelden in Nederland te zien en eerder te gast op drie Oeroledities) haar locatievoorstelling Palarbres. Beeldende kunst is er van Kees Hoogendam, Liesje Smolders, Dries Verhoeven en Merel Kamp, dans van Satya Performance Company en Eetbare kunst van Julie Aldivina Thérond.

Impressie Tuin der Lusten Maaltijd Tuin der Lusten Komma 4

Van 5 t/m 8 juni 2008 opent Landgoed De Helmer in Enschede haar poorten voor het publiek. De Helmer is een goed verborgen geheim aan de rand van de stad. Een zogeheten ‘textielbaron’ maakte van deze groene oase een ware lusthof om er de weekeinden met zijn familie door te kunnen brengen. Hier verzorgt Compagnie Un Loup pour l’Homme een circustheateract van wereldniveau. De voorstelling gaat door waar het Cirque du Soleil ophoudt. Een krachtig gemonteerd gedanst verhaal zonder woorden met ongeëvenaarde circustechnieken. In één woord: indrukwekkend.
Maar ook het “nevenprogramma” met Babok, Yoanna, Ellen Kiers, Marlijn Franken en Marko de Kok is zeer de moeite waard.
En als de zomer haar einde nadert is er nog een heerlijk toetje. Volop cultuur op Landgoed Herinckhave.

Landgoed Herinckhave ligt bij het dorp Fleringen in de gemeente Tubbergen. Van 11 tot en met 14 september 2008 wordt op dit landgoed de laatste Tuin der Lusten van het jaar georganiseerd.
Landgoed Herinckhave is niet zo bekend bij het publiek en dat is vreemd. Een wandeling over de terreinen van Herinckhave voelt als een wandeling in een spannend boek. Het landgoed kent een prachtig samenspel van bijzondere elementen en draagt de sporen van een bewogen verleden.

Zaken die je als toevallige passant misschien niet op zullen vallen, maar die theatermaker Jens Erwin Siemssen scherp in het vizier heeft. Zijn theatergroep, Das Letzte Kleinod uit Duitsland, is uitgenodigd om op basis van de bewogen geschiedenis van Herinckhave een voorstelling te maken.
Van harte aanbevolen.
Kijk voor meer informatie op de website.

Tuin der Lusten - website
Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.