Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

23 Juni 2008

Samen met Dre: posthuum op de middenstip van de Arena

Dre met Dana Winner Dre zelf Dre en Xander de Buisonje
Tekst en beeld van Sabine Sabelis (klik voor vergroting)

Al voor je de Arena in komt is het voor de deur al een klein feestje. Uit iedere kroeg schalt de stem van Andre en mening zwart hoedje (en een enkele boa overgebleven van de toppers?) loopt voorbij.

Langzaam aan druppelt iedereen het stadion binnen. Want dat is een verademing met zitplaatsen op het veld. Om vooraan te staan kon je gewoon om 21.00 binnen komen en nog stond je vooraan. De onderlinge sfeer bij het publiek is een verademing. Het is alsof iedereen elkaar kent en dat we met zijn alleen gezellig een pilsje gingen pakken in een grote kroeg die Arena heet. En dan is er nog geen artiest op het podium geweest.

Dre jr en Roxanne trappen af nadat ze (net als hun vader ooit) in een witte limo het stadion binnen  gereden worden. De spanning staat op hun gezicht te lezen als ze samen het podium betreden. Het talent van hun vader hebben ze niet, maar ze weten het publiek kippenvel te bezorgen en dat is toch eigenlijk het doel van deze avond. Dat we allemaal nog een keer in een grote Arena mee kunnen zingen met Andre Hazes al is hij er zelf fysiek niet bij.

Direct daarna meteen een grote jongen als Xander, die bezig is met een comeback op het podium. Wat hij aftrapt met een zeer goeie uitvoering van Zij gelooft in mij waardoor hij direct de sfeer direct het stadion in weet te krijgen. 

In een behoorlijk tempo volgen de artiesten elkaar op. Ondersteund door grote schermen waar het in overvloed aanwezige beeldmateriaal van Andre nog een keer de revue passeert. Als je nog niet alles gezien had heb je dat nu wel. Voorzien van de teksten zodat iedereen alles mee kan zingen. Wat als voordeel heeft dat je geen last hebt van het slechte geluid (waar de Arena bekend om staat). Alleen de lange uithalen van de meeste artiesten was te horen en regelmatig was het verschil tussen de live artiest en Andre die van band meezong niet te horen.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Na een paar nummers zat de stemming er goed in en was iedereen in het stadion vrienden met elkaar en stond hand in hand mee te zingen met alle nummers. Zo goed als alle klassiekers kwamen voorbij te samen met zo goed als alle artiesten die aan de cd Samen met Dre hebben meegewerkt. Op een enkeling na kwamen veel artiesten later op de avond nog een keertje terug voor nog een nummer of deden ze direct twee nummers achter elkaar.

Er was een duidelijk verschil tussen de artiesten die niet vaak in hun eentje in dit soort grote producties staan en de artiesten die zelf al (regelmatig) een stadion hebben gevuld en voorzien van een show. Zij hadden beduidend minder moeite om hun bijdrage neer te zetten. Maar wellicht zit daar het verschil.

Dre en Peter Beense Roxanne en Dre jr Dre met Wesley

Tussen de gevestigde namen door deden zowel Roxanne als Dre jr nog hun eigen bijdrage aan de avond door hun ‘eigen’ nummer met Andre op zo’n manier neer te zetten dat er een hoog kippenvel gehalte door de Arena ging. Want daar moeten ze het van hebben, het vertolken van de nummers die Andre voor zijn kinderen geschreven heeft vertolkt door zijn kinderen.

De afsluiting van de avond bestond eigenlijk uit drie stukken. Met als eerste Rene Froger en Carel Craayenhof die een prachtige vertolking van Bloed Zweet en Tranen door de Arena liet gaan. Gevolgd door een voetbalmedley door Peter Beense, Wesley en Wolter Kroes (welke we alledrie die avond meer dan twee keer op het podium hebben gezien) en natuurlijk Lee Towers met You’ll never walk alone. Na net even iets te veel Oranje komen Roxanne en Dre jr voor de laatste keer om “ik hou van jou’ (van Gordon) richting de hoofdtribune (waar mama Rachel zat) samen te zingen. Zodat het stadion naar huis ging met kippenvel.

Conclusie: een avondje in de kroeg met alle cd’s van Andre Hazes is gezellig, maar een avond in de Arena met alle nummers van Andre Hazes is garantie voor plezier, in je eentje of met de buurman naast je. De cd brengt je niet dat gevoel van de nummers maar Samen met Dre live in de Arena is een ultiem posthuum eerbetoon aan een icoon van de nederlandstalige muziek.


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.