Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, MUSICAL

5 September 2008

Perspresentatie Kruistocht in Spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek Kruistocht in spijkerbroek Kruistocht in spijkerbroek
Door Ester Dijkema met foto's van Peggy de Haan (klik voor vergroting)

De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij midden in een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg van Keulen naar Jeruzalem, om de stad te bevrijden van de Saracenen. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen
te helpen bij het trotseren van hoge bergen, infectieziekten en aanvallen van rovende ridders. Naarmate de kruistocht vordert, realiseert Dolf zich meer en meer dat het gevaar niet van buitenaf komt, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

Dit is in het kort de inhoud van de nieuwe Nederlandse musical naar het beroemde boek van Thea Beckman. Met een script van Marc Veerkamp, liedteksten van Allard Blom en muziek van Jeroen Sleyfer belooft Kruistocht in Spijkerbroek een originele productie te worden.

De perspresentatie vond plaats in de Vondelkerk in Amsterdam, op zich al een unieke locatie.

Op de klanken van het lied Nicolaas gingen de deuren open en kwamen er zo’n 60 kinderen zingend binnen. Het lied werd niet alleen mooi gezongen maar de kinderen leefden zich helemaal in  in het personage dat ze speelden. Compleet met ‘enge wonden’ en van verdriet vertokken gezichten kwamen naar voren en de grotere kinderen ontfermden zich over de kleintjes die het extra zwaar hadden.

Kruistocht in spijkerbroek Kruistocht in spijkerbroek Kruistocht in spijkerbroek

In het verhaal van uitvoerend producent Michiel Morssinkhof kwam naar voren dat Kruistocht in Spijkerbroek niet louter een grote droefenis is, maar dat het verhaal ook spannend en interessant is. Ook komen er zeker grappige scènes in voor en kan Janke Dekker die naast de vocale leiding de rollen speelt van Dr. Ilse Wega, de moeder van Dolf, Nora , de bakkersvrouw met wie Dolf op één nacht duizenden broden bakt, ook de compleet over de top  Contessa speelt. “Heerlijk om te doen,”aldus een stralende Janke Dekker. Ze vertelt het geweldig te vinden om met de kinderen te werken en omdat ze de vocale leiding heeft, kent ze alle kinderen. Er zijn 3 groepen van rond de 65 kinderen. Naast Janke Dekker gaan we De Vlaamse Timo Descamps zien als Dolf en verder zijn er rollen voor Peter Ohlenschlager, Nikolai Slisser, Ger Savelkoul, Michael de Vriend, Dieter Troubleyn, Gert Jan Louwe en Bart van der Meer.

Het ensemble van Kruistocht in Spijkerbroek bestaat uit meer dan 60 kinderen, waaronder Dré Hazes Jr, de talentvolle Soy Kroon, Danny de Jong en Jeffrey Italiaander.

Kruistocht in Spijkerbroek gaat op 27 september in première in de Schouwburg in Amstelveen en zal tot en met 7 juni te zien zijn. In totaal zijn er 85 voorstellingen. Gezien de grote cast is Kruistocht in Spijkerbroek dit seizoen de grootste reizende productie. Kruistocht in Spijkerbroek is een productie van de Stichting Nationaal Jeugd Musical Theater.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

=================

gravatar for Maria

O wauw dit is zooo mooi ik baal er echt van dat ik de musical niet gezien heb!
Het boek is echt prachtig en nu is het nog steeds mijn lievelingsboek!

Maria (E-mail ) - 27-02-’12 22:07


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.