Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VRIJE GELUIDEN

17 April 2009

Sneakpreview VRIJE GELUIDEN 19 april 2009

Liveregistratie van het concert van 15 april, gepresenteerd door Hans Flupsen, met Tania Kross, Alex Roeka, Guus Janssen, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Carlo de Wijs, Rosenberg Trio, Dee Dee Priest, Theo Loevendie, Cecilia Bernardini, Rick Stotijn en Tsehaytu Beraki. 

Op een ochtend, 20 jaar geleden krijgt Han Reiziger een telefoontje van Roelof Kiers en Cherry Duyns, met het vriendelijke verzoek of hij maar even wilde komen. Bij de VPRO televisie  hebben ze een nieuw uur op de zondagochtend van elf tot twaalf.  Hij wordt gevraagd dat uur te verzorgen. Het programma wordt naar hem vernoemd:  Reiziger in Muziek. Han ziet dat liever letterlijk: reizen door de wereld van de muziek.  Reiziger in muziek moet een gezellig verstrooiend programma worden. Niet te specialistisch, een programma waar je in je pyjama bij een gekookt eitje naar kijkt.

Tania Kross Rosenberg Trio Alex Roeka
Foto's van Sanne Schouwink (klik om de hele foto te zien)

Het uur op de zondagochtend met Han is vaak hilarisch: Han kijkt in de verkeerde camera, struikelt over een kabel, zet de verkeerde kant van een plaat op maar zijn liefde voor de muziek, álle soorten muziek is onnavolgbaar. Geschiedenis!

Hans Flupsen is alweer zeven jaar presentator van Vrije Geluiden - de opvolger van Reiziger in muziek - en het programma heeft nog steeds een vaste plaats op de zondagmorgen. Hoewel het programma niet meer live wordt uitgezonden, maar wordt opgenomen in het Bimhuis, heeft het programma de laatste jaren aan populariteit bij zowel publiek als bij de musici gewonnen.

De maand april vieren wij een feestje. We nodigden onze kijkers uit om bij een opname aanwezig te zijn (7 en 20 april overdag en 15 april ’s avonds voor een speciale concertopname). Een half uur ná de oproep door Hans Flupsen waren de beschikbare plaatsen reeds vergeven: 100 voor 7 en 20 april; 300 voor 15 april.
 
Alex Roeka Rosenberg Trio Tania Kross
Foto's van Sanne Schouwink (klik om de hele foto te zien) 

Voor het feestelijke concert van 15 april werd een programma samengesteld met muzikanten die de afgelopen twintig jaar gast waren bij Reiziger in muziek/Vrije Geluiden. Van het concert wordt een compilatie gemaakt voor twee uitzendingen: 19 april en 17 mei (om 14.00 uur)
 
VRIJE GELUIDEN 19 april om 14.00 uur op Nederland 1

Technische realisatie | Dutchview/Bimhuis
Productie | Karin Spiegel
Ass. productie | Bella Boenders
Redactie | Hans Flupsen, Claudia Lotti, Josée Voormans
Webredactie | Sakti Khedoe
Regie | Odette Toeset
Ass. Regie | Loes Landkroon
Eindredactie | Melchior Huurdeman


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.