Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK, VERWACHT

18 April 2009

The Hague Jazz 2009 grootser dan ooit!

Solomon Burke De Dijk Trijntje Oosterhuis
Foto's van Berbera van den Hoek 

Op 22 en 23 mei zal voor de vierde keer The Hague Jazz het World Forum in Den Haag op zijn grondvesten doen laten schudden. Vorige maand werd op een druk bezochte persconferentie het programma bekend gemaakt en het is de organisatie wederom gelukt om een mooi afwisselend programma neer te zetten waar iedere muziekliefhebber van gaat watertanden. Het aantal podia is uitgebreid tot 12 en niet minder dan 80 acts zullen te zien zijn tijdens het festival dat in vier jaar tijd erin geslaagd is vaste voet aan de grond te krijgen.

Op donderdag 21 mei opent Roger Hodgson, de stem van Supertramp, het festival met een concert samen met het Metropool Orkest. Helaas is dit concert al uitverkocht maar dat is snel vergeten als je de line up van het festival bekijkt.

Naast coryfeeën zoals Hank Jones, Ivan Lins en  Dizzy Gillespie All Stars worden ook artiesten van eigen bodem niet vergeten. Denk hierbij aan de koningin van de Nederlandse Jazz Rita Reys die op zal treden met het Rosenberg trio en Trijntje Oosterhuis. Ook De Dijk, Yuri Honing en de Rotterdam soulzangeres Sabrina Starke zullen te zien zijn op deze editie. 

Zojuist is bekend geworden dat Solomon Burke een optreden zal verzorgen op vrijdagavond en de verwachting is dat hij zich ook bij De Dijk zal voegen voor een gastoptreden.  Genesis gitarist Steve Hacket zal met de oosteuropese klanken van fusionjazzband Djabe voor een bijzondere ervaring zorgen.

Tijdens de persconferentie krijgen de aanwezigen een bijzonder voorproefje van het Bach-Bukowski project. Pianist Willem van Ekeren zingt gedichten van Charles Bukowski op  piano concerten van Bach. Een aparte combinatie die erg goed werkt en verrassend uitpakt. Ook is er ruimte voor experimentele aan dance gerelateerd jazz zoals Kyteman’s hiphop orkest en Kraak en Smaak.

The Hague Jazz is er ook dit jaar weer in geslaagd een indrukwekkende programmering neer te zetten voor de muziekliefhebber. Of je nu voor traditionele jazz gaat of voor fusion, vocale jazz of blues. The Hague Jazz mag je niet missen!


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.