Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf, HANNEKE EN JONAS

21 April 2009

Hanneke over Jonas & Jonas over Hanneke

Dit is het eerste blog van Hanneke de Jong & Jonas de Witte. Samen maken we beeldconcerten. In het kort eerst even iets over onszelf.

Hanneke
Laat ik beginnen om iets over Jonas te schrijven. Dat is altijd makkelijker dan iets over jezelf. De feiten: Jonas is zowel vormgever als filmmaker. Maar eigenlijk ook theatermaker; in dat vakgebied zijn we compagnons. Na zijn studie aan de Design Academie, heeft hij ook nog een filmopleiding gevolgd, en hij weet zo’n beetje alle disciplines te combineren. Dat doet hij voor zijn eigen bedrijf en, binnen onze samenwerking, voor de beeldconcerten die we maken. Eigenlijk weet hij met elke kunstvorm wel raad. Na een eerste inspirerende samenwerking voor het Oerol festival hebben we voor de daarop volgende projecten besloten als duo te werk te gaan. Nu maken we iets wat een mix is tussen muziektheater, videoinstallatie en beeldende kunst, en dat we samenvatten onder de noemer: ‘Beeldconcert’.

Of de term helemaal sluitend is, dat weet ik niet; wel voelt het goed om ons zeker niet te beperken tot de donkere theaterzalen waar het publiek anoniem in het pluche kan verdwijnen.

Jonas de Witte Jonas
Op het Terschellings Oerol Festival in 2006 had ik stil de wens uitgesproken eens een (film)-project te realiseren. Toen ik in maart 2007 Hanneke ontmoette was het al zover. Zij vertelde mij enthousiast over haar plan voor de ontwikkeling van een beeldconcert voor Oerol dat jaar. Het is een onverwacht snelle maar zeer intensieve samenwerking geworden waarin ieders wensen precies samenvielen.
Hanneke is een zeer inspiratief, genuanceerd beeldend kunstenaar en singer-songwriter. Zij geeft diepere betekenis aan haar werk en naar mijn idee daardoor niet zomaar in één beeld te vangen. Juist hier vinden wij elkaar. Een intuïtieve werkwijze waar we met diverse middelen vanuit buiten naar binnen werken.  Het componeren van experiment en fragment tot een eigenzinnige verhaallijn. Haar opleiding tot performer, gevoel voor vorm en het talent voor het schrijven van mooie songs bieden mij een grote uitdaging.  Ook in onze nieuwste productie ‘Nergen Bergen’ vallen opnieuw al deze aspecten  samen.
 
Hanneke de Jong Komende tijd zulen we vooral bloggen over ‘Nergens Bergen’. We treinen al enkel weken naar Utrecht op en neer, van en naar Huis en Festival aan de Werf. Over ongeveer een maand is, als het goed is, alles wat nu nog in ons hoofd zit, uitgewerkt tot een voorstelling. Alle afzonderlijke delen krijgen al vorm: er zijn flarden van liedjes, repetities met muzikanten Jaap Berends en Dirk-Peter Kölsch, een proefopstelling van het decor, wat ruwe videoopnames en papieren vol met krabbels. Regisseur Aike Dirkzwager heeft dit maal de taak alle ideeën te bundelen en waar nodig helderheid te bieden. Het thema? Daar beginnen we nu langzaam vat op te krijgen: kun je naar de wereld kijken zonder een oordeel? Het lijkt ons geweldig om zo in het leven te staan, en als het niet in het echt lukt, dan proberen we het in ieder geval in het theater.  We zijn goed in het kiezen van thema’s waar we maar moeilijk vat op kunnen krijgen geloof ik. Een uitdaging, ook voor het publiek dus.

Tot Festival aan de Werf.

www.hannekedejong.nl | www.beeldontwerp.nl


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.