Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

26 April 2009

Op bezoek bij Maria in De Efteling

Op bezoek bij Maria
Door Marit van Eisden met foto’s van Andy Doornhein

Gaan we in Nederland in het najaar op zoek naar Mary Poppins, op de Belgische zender VTM zijn ze momenteel op zoek naar Maria, de hoofdrol in ‘The sound of Music’. Er zijn inmiddels nog acht kandidaten over en zes daarvan kwamen afgelopen vrijdag naar het Efteling Theater in Kaatsheuvel. In dit theater speelt op dit moment de Nederlandse versie van ‘The sound of Music’ met in de hoofdrol Wieneke Remmers als Maria.

Het verhaal gaat over de levenslustige Maria Rainer van het Nonnberg klooster die door moeder-overste naar het huis van kapitein Von Trapp wordt gestuurd om gouvernante te zijn van zijn zeven kinderen.

De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria echter de harten van de kinderen al snel te veroveren en brengt zij weer leven en vooral muziek, zoals de bekende liedjes Edelweiss en Do, Re, Mi, in het huis van de kapitein en zijn kinderen.

De Maria kandidaten zitten voor ons tijdens de eerste akte en kijken vol aandacht naar de voorstelling en naar Wieneke. Ik kan me zo voorstellen dat ze zichzelf stuk voor stuk al op het toneel zien staan. Hier en daar klinkt gegiechel en “ahhh’s” als de kinderen ten tonele verschijnen. De kinderen hebben grote rollen als de Von Trapp nakomelingen en brengen een groot deel van de voorstelling op het toneel door. Wat een prestatie!

Op bezoek bij Maria

Maria’s Elisabeth en Deborah zien zichzelf over een paar maanden best op het toneel staan vertellen ze ons na afloop. Maar Elisabeth had zelf niet gedacht dat ze zo ver zou komen in deze zoektocht. Elisabeth: “Nee, we zijn met zo veel gestart en er is zoveel talent, zoveel mensen met enorm veel capaciteiten. En je moet zoveel verschillende aspecten beheersen… maar ik vind het zo ontzettend leuk!” Deborah: “Het geeft een ontzettende boost om in de zaal te zitten. Ik had de voorstelling voor de audities voor het eerst gezien en toen wilde ik de rol al graag spelen. Tijdens de tv audities ben je nog niet zo met Maria bezig, dit omdat we voornamelijk pop liedjes zingen. Maar als je dit ziet…. Ja, je ziet het jezelf al helemaal doen! Je kunt met deze rol zoveel doen.”

Wieneke Remmers speelt de sterren van de hemel tijdens deze voorstelling. Wat een gigantische stem heeft deze vrouw! Maar wat vinden de deelneemsters van onze Maria?

Elke: “Ik heb de voorstelling wel al eens eerder gezien, in het buitenland. Maar nog nooit met zo’n goede Maria. Wieneke is echt Maria. Heel knap gedaan!” Elisabeth: “Wieneke is zo ontzettend goed! Ze is echt een gedroomde Maria! Haar stem…. Echt geweldig. En de nonnen! Daar ben ik ook erg van onder de indruk.” Deborah: “Wieneke groeit tijdens de voorstelling, ze groeit van een jong meisje naar een echte vrouw. Dat is zo mooi omdat ze dat heel goed doseert.”

Op bezoek bij Maria

Het publiek heeft een beslissende stem tijdens de liveshows van Op Zoek naar Maria. Hebben de dames al fans?

Elisabeth: “Er zijn mensen die je op tv zien en je complimentjes geven over de manier waarop je een lied gebracht hebt, of die zeggen dat je een mooie stem hebt en op je stemmen. Je krijgt wel veel leuke reacties ja.”
Deborah: “België heeft nog niet echt een musicalcultuur zoals dat in Nederland wel zo is. Ik denk dat de Belgen ook anders stemmen dan de Nederlanders. Je hebt niks in de hand, dat is het lastige. Soms gaan er mensen uit waar je het zelf niet mee eens bent… maar het blijft gewoon een wedstrijd. Ik wil gewoon zo lang mogelijk erin blijven en zoveel mogelijk verschillende dingen laten zien.”

Ik denk dat de deelneemsters heel wat motivatie en inspiratie uit deze avond hebben gehaald. En allemaal willen ze deze felbegeerde hoofdrol winnen! Helaas zullen de Nederlandse kijkers het moeten volgen op internet.
Meer over het programma en het terugkijken van de uitzendingen vind je hier en meer informatie over de Sound of Music hier.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.