Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf, HANNEKE EN JONAS

4 Mei 2009

Blauwe plekken van het decor

 

Jonas: We zijn aangekomen bij een van de belangrijke fases in de ontwikkeling van de voorstelling,.. het moment waar alles samenkomt en de ontbrekende gedeeltes zichtbaar worden. Afgelopen week ben ik dan ook veelal bezig geweest om de filmideeën om te zetten naar opname en montage. Samen met Paolo mijn assistent werken we in een kleine desktopstudio met een aquarium, water, en diverse apparatuur... Het worden bijzondere beelden.

We maken daarnaast ook een aantal stopmotion animaties die een specifieke beweging genereren. Hierbij werk ik graag zo analoog en direct mogelijk zonder veel effects en 3D animaties. Daarmee blijft het dicht bij een werkelijkheid, terwijl het naar iets anders refereert. 

Deze week hebben Hanneke en ik in Arnhem nog een filmopname gehad waarbij, en ik wil niet te veel loslaten, Hanneke een duik heeft genomen in een bad vol melk. Het is nu een flinke klus de mooie en passende gedeeltes te spotten voor de montage naar de uiteindelijke scenes. 

Deze week wordt het decor verder afgewerkt door Hester en Bernhard. Maandag en Dinsdag zijn dan ook de eerste echte repetities gepland met spel decor en video. Aike zal ons hierbij begeleiden en waar nodig slimme speltoevoegingen opperen. Woensdag zal de dag zijn waarop het decor die nu staat opgesteld in Huis a/d Werf verplaatst wordt naar de definitieve locatie tijdens het Festival a/d Werf, namelijk de oude remise aan de Cartesiusweg in Utrecht.

Ik ben benieuwd naar de resultaten en bevindingen van Hanneke die afgelopen 3 dagen heeft gerepeteerd met de twee muzikanten Jaap en Dirk-Peter.

  Jonas vertelt wat hij doet.

Hanneke: Blauwe plekken van het décor! Het is steiler dan verwacht, ‘nergens bergen’ is ver te zoeken. Een eerste doorloop (lees: opmlaagval) op het ‘ding’ levert behalve spierpijn ook helderheid op. Ik bewandel het alsof ik de eerste stap in ongerepte sneeuw zet: voorzichtig en niet wetend in hoeverre de vloer me zal dragen. Maar na een avond proberen voel ik wat zekerheid onder me. Hier gaan we de komende maand mee werken, een fijne uitdaging. Er dagen wat nieuwe ideeen op, en oude worden omgebogen tot ze er weer in passen.

Afgelopen weekend stond op het program: muziek maken met DP en JP. Wat te gek om met deze mensen te werken. We zoeken al ideeen spuiend naar het juiste geluid en werkzame theatraliteit. Af en toe stuurt Jonas nieuw filmmateriaal toe, waarbij Jaap en DP geluiden en soundscapes proberen.

Het beeld: een woonkamer volgebouwd met drumstel, contrabas, rare mandolines, oud speelgoed en een Duits harmonium. DP met een kindertrom op z’n buik gebonden en Jaap met een synthesizer als voetpedaal. Van alle instrumenten lijkt deze t belangrijkst: de speciaal voor de productie aangeschafte Nergens Bergen Koffiemachien pruttelt aan een stuk door.

De songs zijn dit keer allemaal in het Nederlands. Een aantal mensen vragen direct waarom, terwijl Nederlands theoretisch gezien toch logischer zou moeten zijn dan Engels. Waar ik eerder genoegen nam met mooie woorden en zingende klanken, ligt nu ineens elk woord onder de loep om te bekijken of t wel precies verteld wat we willen. Taal = leuk, maar in het Nederlands toch een stuk lastiger..

Tot volgende week!

www.hannekedejong.nl | www.beeldontwerp.nl


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.