Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JEUGD, TONEEL

5 Mei 2009

Ribstuk van Artemis: sympathiek en lekker gespeeld

Ribstuk Ribstuk Ribstuk
Door Mariken Bijnen met foto's van Joep Lennarts (klik voor vergroting)
Gezien in het Bellevue theater in Amsterdam 1 mei 2009

Ribstuk gaat over een meisje Zara (Sylvia Hoeks) dat zich schaamt voor haar uitstekende rib. Zij trekt zich op aan haar modebewuste vriendin Alister (Alejandra Theus) die naarstig op zoek is naar een moederfiguur . Dit doet ze bij de uitgerangeerde modeontwerpster Viv (Betty Schuurman). Thema’s zijn schaamte en autonomie en op hun eigen manier worden alle personages daarmee geconfronteerd.

De ambitieuze Alister neemt haar beste vriendin Zara mee naar de beroemde modeontwerpster Viv van wie ze beweert dat het haar tante is. Ze willen een werkstuk over haar maken en vragen of ze mogen meelopen.  Viv ziet wel wat in de verlegen stille Zara maar stuurt de overenthousiaste Alister naar huis. Viv probeert vervolgens om in het hoofd van Zara te kruipen om zo inspiratie op de doen voor haar nieuwste collectie. Zo wil de 51-jarige modeontwerpster dichterbij de jeugd komen en erachter komen wat hun smaak is.

Terwijl Zara zich schamend voor haar rib hoe langer hoe meer in haar schulp kruipt gaat Alister tot het uiterste om toch nog de aandacht van Viv te krijgen. Ondertussen neemt acteur Fabian Jansen op komische wijze alle overgebleven mannenrollen op zijn  rekening, van Zara’s irritante broertje Sven tot Willy de assistent van Viv.

Uiteindelijk komt Zara over haar schaamte heen omdat ze erachter komt dat Viv op haar leeftijd ook nog worstelt met dat gevoel. Alister krijgt de erkenning die ze zocht bij Viv en de modeontwerpster besluit dat het eens tijd wordt voor een sabbatical. Eind goed al goed. De vier eindigen gezamenlijk in dezelfde dans.

Ik heb vooral genoten van de vier acteurs. Zeker Alejandra Theus maakte veel indruk op mij met haar zenuwachtige trekjes en sullige blikken. Heerlijk om naar te kijken. Het verhaal maakte jammer genoeg minder indruk. Het thema schaamte wordt veel besproken maar het gevoel van schaamte herken ik niet in de voorstelling terug. Het verhaallijntje van Alister en haar overleden moeder raakte mij het meest maar valt buiten het thema waardoor de noodzaak voor mij wat verloren gaat. Over het geheel vond ik de voorstelling daardoor niet indrukwekkend maar wel erg sympathiek en lekker gespeeld.

Ribstuk is nog te zien t/m 9 mei. Kijk op de website voor de speellijst.

Artemis


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.