Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, LOCATIETHEATER, FESTIVAL

9 Mei 2009

New isLand Festival bij 400-jarig bestaan New York

anoukvandijk dc Braakland (foto Sanne Peper) Orpheo naar Monteverdi
Door Mieke Kreunen met foto's van Mieke Kreunen, Sanne Peper & Veenfabriek

Governors isLand, onder de zuidelijkste punt van Manhattan, is een oude legerplaats en nu een onbewoond nationaal monument. Het wordt het decor voor het New isLand Festival dat georganiseerd wordt in het kader van het 400-jarig bestaan van New York. Er worden zo’n 25 duizend bezoekers verwacht op het festival dat van 10 t/m 20 september zal worden gehouden.

Een gigantische tafel vormt de centrale plek – het festivalhart – waaraan heel New York wordt uitgenodigd om kennis te maken met een bont gezelschap van Nederlandse kunstenaars en theatermakers die hun voorstellingen over het gehele eiland zullen laten zien.

Een Amsterdam Parade zal dagelijks Manhattan intrekken om New Yorkers warm te maken voor het festival op het eiland in de Hudson. Er zullen zowel gevestigde namen als jonge makers uit het veld van de podiumkunsten optreden.

Artistiek leider van New isLand is Joop Mulder, artistiek directeur van Oerol, die het programma samenstelt in samenwerking met Terts Brinkhoff, creatief directeur van Mobile Arts (de Parade). Theater Instituut Nederland (TIN) is verantwoordelijk voor de algehele leiding.

Tijdens New isLand zijn er op Governors Island locatievoorstellingen op lege vlaktes, in de leegstaande governors houses en in garageboxen. Het festivalhart bij de lange tafel: de Boulevard of Broken Dreams met theater en live muziek wordt gecombineerd met eten en drinken. 

Toneelgroep Amsterdam brengt de voorstelling La Voix Humaine, een solovoorstelling van Halina Reijn. De Veenfabriek zal Orfeo naar Monteverdi vertonen, gezongen en verteld door Jeroen Willems. Van de jonge makers zijn Lotte van den Berg met Braakland en Jetse Batelaan met Broeders vertegenwoordigd. Muziektheatergezelschap Orkater speelt behalve Bankstel ook een voorstelling met New Yorkse acteurs, speciaal voor het festival. Danswerkplaats AnoukvanDijk komt met de voorstelling Shot , kunstenaar Theo Botschuyver creëert een Water Walk over de Hudson en het moderne dansgezelschap Conny Janssen Danst brengt Three.

Oerol | Parade | TIN


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.