Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: TOM BEEK BLOGT

19 Mei 2009

CD-opname dag 3: blazers

Voor de derde dag van mijn cd-opnames stonden er afgelopen zondag vier geweldige blazers op de stoep. Trompettisten Ray Bruinsma en Martijn Delaat (lead), trombonist Ilja Reijngoud, baritonsaxofoniste/basklarinettiste Katharina Thomsen. Geluidstechnicus en co-producer Udo Pannekeet en ikzelf, op sopraan-, alt- en tenorsax, zijn uiteraard ook van de partij in de studio in Enkhuizen.

Enkele weken terug hebben we ervoor gekozen om de basispartijen en de blazerssectie los van elkaar op te nemen. Een goede beslissing, want het scheelt tijd, ruimte en vooral technische stress. Er wordt vlot gewerkt. Maar wel grondig. 

De muziek is duidelijk, iedereen is relaxed en gefocust. Op de details, de dynamiek, het samenspel, de sfeer van elk liedje. Ik verkeer de hele dag lichtelijk in spanning want twee van de acht arrangementen zijn nog zó nieuw, dat ik ze pas in de studio voor het eerst in volle glorie voorbij hoor komen. Maar ik ben gelijk gerust. Mijn verwachtingen worden weer eens overtroffen. Het klinkt als een klok! Wat een team.

De blazers De blazers De blazers
Foto's Tom Beek (klik voor vergroting)

Op zo'n dag realiseer ik me pas goed hoe het is om voor je eigen project te werken. Werk je voor een ander, dan draag je een hoop ballast niet met je mee. Natuurlijk, zo gaat dat. De andere blazers zijn dezelfde creatieve en relaxte professionals met wie ik honderden klussen heb gedaan voor weet-ik-wie-allemaal. Maar ik, ik gedraag me vandaag anders, ben zenuwachtiger dan normaal. Het is puur van de opwinding. Omdat ik de boel leid, schieten er honderden dingen tegelijk door mijn hoofd. Heb ik hier wel aan gedacht? Mag dit nog één keertje voor mij? Gelukkig stelt iedereen mij ook op mijn gemak. Er zijn een paar stukken waarvan mijn solopartij er al op staat. Oh, ik heb dus tijd om adem te halen. En te genieten.

In ruim vier uur nemen we acht stukken op. Ongekend! De omvang en de pracht van het hele album wordt nu echt voelbaar. Na maanden van voorbereiding is dit project voor mij als een gebouw, waar ik persoonlijk elk steen van heb gelegd. En wat is het heerlijk om 's avonds laat in alle rust al die plekjes nog eens na te lopen, en te beluisteren. De release staat gepland begin juli. Ik kan niet wachten. Door pure muzikale opwinding duurt het die nacht tot vijf uur voordat ik in slaap val. Moe, voldaan en trots. Apetrots.

www.tombeek.nl 


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.