Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf, FESTIVAL, VERWACHT

20 Mei 2009

Festival a/d Werf opent kunstmatig en luchtig

Festival aan de Werf 2008 Michael Moore (foto Merijn van der Vliet) Museumnacht
Door Mieke Kreunen met foto van Festival aan de Werf en Merijn van der Vliet

Michael Moore opent op 21 mei vanaf 17.00 uur het 24e Festival a/d Werf. Niet de echte Michael Moore, maar een reusachtige, veelkleurige en opblaasbare pinguïn die luistert naar dezelfde naam. Kan het nog onwerkelijker? Dit zestien meter hoge kunstwerk uitgevoerd in roze en groen met een petje op zijn hoofd, een subtiel commentaar op de festivaltitel Get Real!, verrijst op de Neude. Hij vult zich met lucht terwijl het officiële startsein wordt gegeven.

Meteen daarna staan de eerste voorstellingen klaar om de tien festivaldagen af te trappen. Zoals Floris van Delft met zijn tweede theatrale debat 'Rechter kan niet'. 'Hot Estonian Guys' van NO99, waarin een groep mannen een dubieus plan hebben om de Estse natie te redden, beleeft zijn Nederlandse première. Ook Hanneke de Jong en Jonas de Witte beleven de première van Nergens Bergen, waarover ze op CultuurpodiumOnline blogden, op zaterdag de 23e.

De afsluiting van het festival is van hele andere orde. In de Twilight, de schemerzone waar werkelijkheid en fictie met elkaar aan de haal gaan, vindt de Museumnacht plaats. Een avontuurlijk programma dat bol staat van theater, dans, muziek en performance. Met onder andere Elle Bandita, Merlijn Twaalfhoven, de Vlaamse performance kunstenaar Lawrence Malstaf en slagwerkgroep Percossa met Dansgroep Amsterdam. Festival a/d Werf is programmeur en sluit, in deze samenwerking met Culturele Zondagen en acht Utrechtse musea, spetterend af.

Het festival presenteert zowel eigen Huis a/d Werf producties als externe producties uit binnen- en buitenland. De 24e editie van Festival a/d Werf, met ruim dertig producties op zo’n twintig Utrechtse locaties, vindt plaats van 21 t/m 30 mei.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.