Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, OEROL

20 Mei 2009

Oerol programmeert Bløf, CocoRosie en Kyteman

CocoRosie Bløf Room Eleven
Door Mieke Kreunen met foto's van Oerol

Voor veel mensen is Oerol vooral het festival van muziek en theater op straat. Men name de jeugd geniet net zo lief van de muziek op het Groene Strand of De Westerkeyn dan dat er lang in de rij moet worden gestaan voor kaartjes. En voor ook de last minute Oerolbezoekers is de muziekprogrammering een aantrekkelijk onderdeel van het festival. Voor die bezoekers is het Oerol-Dagarrangement een heel aantrekkelijk aanbod. Oerol heeft dit jaar in de muziekprogrammering namen van formaat staan. Van 12 t/m 21 juni zijn tijdens het festival op Terschelling optredens van o.a. Bløf, CocoRosie en Kyteman. In de muziek staan naast enkele grote namen ook nieuwe opkomende bands en oude bekenden van Oerol.

De muziekprogrammering van Oerol bevat dit jaar een mix van nieuwe namen en oude bekenden van Oerol, grote publiekstrekkers en opkomende bands. Zo komen Spinvis, André Manuel en Nynke Laverman wegen groot succes weer terug. Nieuw voor Oerol zijn een aantal grote publiekstrekkers als Bløf, CocoRosie en Room Eleven, maar ook opkomende bands als Suarez en de Anale Fase zullen voor het eerst op het Groene Strand en de Westerkeyn hun muziek ten gehore brengen.
In de programmering is voor iedere smaak wel wat te vinden: Nederlandstalige acts, optredens in de Balkan-, folk- en gypsysfeer, hiphop, soul, singer-songwriters en meer.

Dit jaar is voor het eerst ook muziek te vinden in de theaterprogrammering. In het intieme Bostheater geven leden van bekende Nederlandse bands een bijzonder concert. Zo zal Janne Schra, de zangeres van Room Eleven, samen met cabaretier Paulien Cornelisse 'Een hoorspel om te zien' maken en geeft Stef Kamil Carlens, de eigenzinnige frontman van Zita Swoon een uniek concert. Eric Vloeimans zal, net als de vele straatartiesten op onverwachte momenten opduiken op festivalterrein de Westerkeyn om met een aantal andere muzikale grootheden, waaronder Spinvis, een kort concertje te geven.

Dagarrangement
Oerol geeft ook dit jaar samen met Rederij Doeksen een dagarrangement uit op woensdag 17, donderdag 18 en zaterdag 20 juni. In het dagarrangement zit een retour met de snelboot, een bus dagpas voor op Terschelling en een Oerol Paspoort, waarmee de paspoortvoorstellingen, het straattheater en de muziek te bezoeken zijn. Het Oerol-dagarrangement kan online geboekt worden bij Rederij Doeksen via www.rederij-doeksen.nl

 • Op woensdag 17 juni speelt Nederlands grootste band Bløf op Oerol,
 • op donderdag staat het Zweedse Dorlene Love op het Groene Strand en 
 • op zaterdag 20 juni kun je luisteren naar o.a. Caspian Hat Dance.  

Oerol 2009: 10 dagen gras tussen de planken
Tijdens het 10 dagen durende festival zijn er op Terschelling meer dan 40 theater- en dansvoorstellingen, 50 muziekoptredens, 20 paspoortvoorstellingen en 25 straattheateracts te zien. De voorstellingen en optredens zijn traditiegetrouw op de meest uiteenlopende locaties in het Terschellingse landschap. Het thema van dit jaar 'gras tussen de planken' benadrukt de bijzondere combinatie van cultuur en natuur, die kenmerkend voor Oerol is.

12 t/m 21 juni '09 | Terschelling | www.oerol.nl 
Hoofdsponsors van Oerol zijn Brand, NAM en Rederij Doeksen. Partner in natuur is Staatsbosbeheer.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.