Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, MUZIEK, VERWACHT

22 Mei 2009

Keane op Beatstad 2009

Beatstad 2009 Rigby Beatstad 2009
Tekst en beeld van Michiel Vos (klik voor vergroting)
 
Afgelopen donderdag is de line-up van het 5e Beatstad festival bekend gemaakt dat plaatsvindt op zaterdag 29 augustus. Door middel van een door Dennis Weening aan elkaar gepraatte presentatie en een compilatiefilm van de afgelopen jaren, is bekend geworden dat Rigby, Miss Montreal, VanVelzen, Alain Clark, Stereo en Keane dit jaar het Malieveld op stelten gaan zetten.
 
Wat opvalt dit jaar is dat er veel jong talent staat. Waar afgelopen jaren bijna alleen gevestigde namen stonden staat nu ook Miss Montreal, bekend van de muziek van de Slankie kaasreclame en daarna gehyped door Giel Beelen en Matthijs van Nieuwkerk.

Rigby, een groep die nog geen jaar bezig is, maar toch behoorlijk kwalitatieve muziek maakt heeft de eer om dit festival dit jaar te openen. Leuk is dat het hen behoorlijk voor de wind gaat. Net bezig, nu al een plaat uit, en dat zelfs onder beheer van Universal Music.
 
Terugkomer dit jaar is VanVelzen. De band geformeerd om Roel van Velzen is nu voor de tweede keer aanwezig op Beatstad. Deze man uit Delft heeft in een aantal jaar tijd een indrukwekkend aantal hits opgebouwd, en met zijn nieuwe cd, die net als die van Miss Montreal sinds deze week in de winkels ligt komen er daar waarschijnlijk ook een paar bij.
 
Alain Clark staat hier dit jaar voor het eerst, bekend van het nummer “father and friend” met zijn vader Dane Clark weet hij met zijn poppy songs ook wel het publiek te raken. Als afsluiter de Engelse band Keane hetgeen in de Beatstad traditie voortgaat om een buitenlandse act als slotact neer te zetten. Door middel van een acoustisch optreden van de mannen van Rigby wordt hiermee de presentatie afgesloten van Beatstad, in een stad die zich op deze voet binnenkort weer de beatstad mag noemen.

www.beatstad.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.