Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf

26 Mei 2009

Blinds

Blinds
Door Ellen van der Kemp met foto van Wiebke Wilting
Gezien 23 mei 2009

We nemen plaats in een container op het Janskerkhof die omgebouwd is tot een soort kleine bioscoop. Behalve mijn twee metgezellen en ik, kunnen er nog 13 mensen in. Voor ons schuift langzaam een winkelrolluik omhoog en, niet geheel onverwacht, treffen we daarachter een (gesloten) jaloezie aan. Hoeveel jaloezieën we daarna nog te zien krijgen, weet ik niet precies. Ik heb ze niet geteld, maar het zijn er in ieder geval meer dan ik in mijn huis heb hangen...

Eerst gaan de jaloezieën langzaam en één voor één omhoog, als solisten in een dansvoorstelling. Al snel komen er andere dansers bij. Maar dit samenspel is van korte duur. We zijn op het verkeerde been gezet.

De jaloezieën vormen geen balletvoorstelling, maar een orkest dat even een polyfoon gedeelte kent en vervolgens de instrumenten weer solo laat spelen. Of gaat ook deze vergelijking mank? Want het enige geluid dat we horen is de ‘klunk’ van het draaien en het mechanisme van het omhoog gaan van de jaloezieën. Als het publiek is uitgegrapt en het stil wordt in het kleine zaaltje, kunnen we ons overgeven aan deze geluiden, aan de tempowisselingen en de stilte in de pauzes. Er zijn geen grote variaties. Alles is minimaal. Te minimaal, wat betreft mijn metgezellen. Zij vinden dat de kunstenaar meer had kunnen variëren met licht en beweging en een strakker ritme had kunnen hanteren.

Langzaam maar zeker kijken we in een steeds dieper wordend gat. Als kijker blijf je nieuwsgierig naar wat er zich achter het volgende gordijn zal bevinden, terwijl je al op je vingers na kunt tellen dat het weer een gordijn zal zijn. Maar toch is er verwachting en hoop, zal er iets zijn aan het einde van de tunnel, zien we iets in de verte? De kunstenaar weet je in de buurt te brengen van een spirituele ervaring, maar het lukt net niet om er te komen. 

www.festivalaandewerf.nl


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.