Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Cornee Hordijk

26 Mei 2009

Don Quichot komt aan in HOLLAND!

Cornee Hordijk is projectassistent bij het grote locatietheaterspektakel Don Quichot in Holland dat deze zomer wordt georganiseerd op de Maasvlakte. Hij laat ons in deze weblog vanuit de productiekant over de schouder meekijken achter de schermen.

Voortdurend onderhandelen. Grootse plannen schrijven. Belangrijke contacten leggen. Overtuigende verhalen ophangen. Vele gesprekken voeren. In de rondte leuren om geld en middelen. Mensen enthousiastmeren en overhalen. Telkens verwachtingen bijstellen en nieuwe vormen zoeken. Diepe dalen, afgewisseld met kleine pieken. Hard vallen, en meteen opstaan en weer verder gaan. Langzaam voorzichtige resultaten boeken. Slapeloze nachten hebben, en de volgende morgen gewoon weer vroeg aan de slag moeten. Een traan van uitputting, een lach van positieve energie. En altijd doorzetten, omdat stoppen geen optie meer is. Tot je erbij neervalt, maar geen tijd om te blijven liggen.

Dat ging vooraf aan de lancering van het spektakel deze week op de Maasvlakte. Als projectmedewerker start je op het punt dat er nog niets is dan alleen een gewaagd idee, een plan op papier en een paar illustraties. En in dit het geval het initiatief van de NWEA en de premièredatum van de Global Windday. Zonder te weten waar je eigenlijk naar toewerkt, begin je met de eerste stappen van de organisatie. Terwijl de regisseur in zijn studiootje het scenario bedenkt en uitwerkt, probeer jij bedrijven met enkel ‘het idee’ te overtuigen om mee te doen en schrijf je je rot aan voorstellen en financiele plaatjes.

Cornee HordijkDe organisatie bestaat uit een kernteam van een aantal externe partijen met elk hun eigen verantwoordelijkheid (sponsoring, marketing, verkoop etc.), en die worden van bovenaf door Bert Barten BV gecoordineerd. Met de ruime ervaring van BB met openlucht theaterspektakels is er voldoende kennis in huis om anderen te leren hoe een dergelijk nieuw en uitdagend project in z’n werk gaat (dit moet wel, als bijna geen van de partijen hier bekend mee is, immers, zo’n evenement vind niet elk jaar plaats). Maar locatietheater is nooit van hetzelfde, alleen al omdat de locatie steeds weer anders is, waardoor ook wij ons flexibel en soms onwetend moeten opstellen. De Maasvlakte brengt harde zeewind, een grote berg zand, een onbewoond gebied en honderden vogels met zich mee. Elk moeilijke obstakels, hindernissen in de weg naar het avondvullende spektakel, een weg die daardoor alsmaar langer lijkt te worden. Het resultaat vervaagt in de verte, omdat een mist van problemen en onzekerheden over het project zweeft.

Maar we trekken voort. Bert met de lans van Don Quichot in de hand, wij met een tas vol contracten, sponsors en potje geld op onze rug, en alle overige medewerkers met volle overgave en enthousiasme. En uiteindelijk komen we samen aan in de persoon van Don Quichot (gespeeld door Martin Vernooij) op de Maasvlakte. Daar waar het allemaal staat te gebeuren vanaf 14 juni voor een 2000 man publiek. En met de aankomst van Don Quichot in het mooie Holland zijn we al daar waar we in begin alleen nog maar over droomden. Een nieuwe onbekende locatie is veroverd, nu alles op alles zetten om hem niet meer uit handen te geven en aan de rest van Holland laten zien dat we een gedegen hertog zijn. Reggisseur Bert Barten neemt deze rol letterlijk met zijn grootste glimlach op zich. Voor hem rest alleen nog ‘Spectacular, Spectacular!’.

Hoe de tocht op de Maasvlakte verder gaat, lees je hier met heldhaftige verhalen van verschillende deelnemers in de strijd. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit, maar allen hebben we een en dezelfde missie; met windkracht 7 Nederland veroveren!

Cornee

Website van Don Quichot in Holland
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.