Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, VERWACHT

30 Mei 2009

Zomer van Antwerpen, twee maanden lang feest in de hele stad

Compania de Paso (foto Mieke Kreunen) U bevindt zich hier (foto Maarten Brunsveld) Compagnie Marius met Allen die vallen(foto Mieke Kreunen) 
Door Ester Dijkema met foto's van Mieke Kreunen, Maarten Brunsveld en Hans 
Snijder (klik voor vergroting)

Wie deze zomer een paar dagen wil genieten van allerlei bijzondere, grappige, mooie, grote of kleine voorstellingen kan van 1 juli tot en met 30 augustus zijn hart ophalen in Antwerpen.

Op 28 mei werd op het prachtige station van Antwerpen-Centraal een bijeenkomst gehouden waar alvast een voorproefje werd gegeven over wat er allemaal te zien zal zijn in de twee maanden waarin Antwerpen helemaal in het teken zal staan van het Zomer van Antwerpen festival. Tijdens deze bijeenkomst werden belangstellenden en pers feestelijk onthaald met een glas champagne en gaf de heer Philip Heylen, Schepen van Antwerpen, een toelichting en informatie over het festival.

De Zomer van Antwerpen onderscheidt zich van andere festivals door het eco etiket. “Eco is geen trend, een trend is iets tijdelijks, maar eco moet een gewoonte worden”, aldus Heylen. “We streven er na dit festival een duurzaamheidboodschap mee te geven. Het milieu heeft tijdens onze festivals altijd al een belangrijke rol gespeeld, maar nu willen we ook de nadruk leggen op duurzaamheid”.

Dit resulteert in een milieuvriendelijke aanpak van de gebeurtenissen op de diverse locaties waar de optredens zullen plaatsvinden. Zo bestaat de catering alleen uit fair-trade producten en streekproducten (“Eerlijk en Heerlijk gaan hand in hand”) en wordt het autoverkeer tussen de diverse locatie geweerd, zijn er geen parkeerplaatsen voor auto’s maar des te meer voor fietsen. Er rijden trams en bussen die het publiek vervoeren. Dit om de mobiliteit efficiënt, snel en milieuvriendelijk te houden. Verder zorgen zonnepanelen voor de energie en is er na 22:00 uur geen geluidsoverlast mee voor omwonenden.

De vierkante molen Philip Heylen Logo Zomer van Antwerpen

Veel bedrijven en instellingen werken mee om het festival op deze manier te doen slagen. Daarnaast draait het festival op veel vrijwilligers.

Er zijn tal van voorstellingen te zien. Een in het oog springende attractie is “De Vierkante Molen”. Deze uitzonderlijke draaimolen is een oogstrelend bouwwerk en een ritje er in is een avontuur voor jong en oud. Verder is er muziek op veel Antwerpse pleintjes, variëren van zigeunermuziek tot Cubaanse salsa en dansbare Afrikaanse muziek. Ook zijn er circus voorstellingen: Bamboecircus uit Vietnam en Cirque Aïtal, een curieus duo. Dan zijn er verhalenvertellers waarvan we Dries Verhoeven van het Festival aan de Werf uit Utrecht willen noemen die met er zijn succesvolle voorstelling U bevindt zich hier zal zijn. Tussen 5 en 30 augustus wordt er een aantal bijzondere films vertoond.

Bijna alle voorstellingen zijn bovendien gratis. Bedenk daarbij dat Antwerpen een zeer aantrekkelijke stad is en goed bereikbaar vanuit Nederland met het openbaar vervoer en je hebt bijna geen reden meer om niet te gaan. 

De zomer van Antwerpen


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.