Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Cornee Hordijk

3 Juni 2009

‘I have a dream!’ (Bert Barten)

Stel je even voor... Een open vlakte naast de snelweg. Een paar reusachtige windmolens op een dijk. Overal wat je kijkt zand, zand en nog eens zand. In de verte rokende pijpen van fabrieken en nog meer windmolens. Zeelucht waait vanachter de dijk het terrein over. Geen huis in de buurt. Een uitgestorven gebied. Enkel een kolonie broedende vogels krijsend op het land en in de lucht. Op de voortrazende auto’s over de snelweg heel ver weg na heerst er volledige stilte en rust. Geen mens die zich in het gebied begeeft, immers, wat heb je er te zoeken? Laat staan dat iemand bedenkt dat je er theater kan maken.  

Maar Bert Barten kan iets wat niet voor iedereen is weggelegd; dromen en zijn dromen ook daadwerkelijk verwezenlijken. 

En in zijn  wilde jongensdromen weet hij ons allemaal mee te trekken, zijn grote grijns op zijn gezicht en de kinderlijke twinkeling in zijn ogen (dat het zijn handelsmerk, en het logo van de organisatie, is geworden zegt lijkt mij wel genoeg) overtuigd iedereen om te geloven in de droom en mee te doen. En zo komen wij, samen met Don Quichot, aan op de zandvlakte aan de Maas, met de uitzonderlijke omstandigheden zoals hierboven weergegeven, om er voor 6 weken te leven, of eerder; te overleven...

Een week verder, een week die bestond uit een heftige storm, de aankomst van Bert en de cast op de locatie, dagenlange repetities, de installatie van het leefkamp, de figuranten kick-off (het zijn er nu bijna 100!), de afronding van de levensgrote Hollandse molen in het decor en de eerste echte rit van de speciale Don Quichot Bus. Het decor staat als een huis, dat is wel gebleken na de storm van afgelopen maandagnacht. Even was het spannend of er brokken gemaakt zouden worden, maar uiteindelijk bleven de bouwwerken toch overeind. We zijn meer klaar voor de strijd dan ooit! En in dit geval de strijd met de wind, een van de hevigste op deze locatie. Voordeel van wind voor dit project is dan wel weer dat de windreuzen op de achtergrond goed draaien, en dat is belangrijk voor het verhaal van Don Quichot in Holland.

Een oproep aan alle duurzame bedrijven; STAP IN UW ELECTRISCHE AUTO, BEKLIM UW SEGWAY, NEEM UW WINDMOLEN OP DE RUG EN VOLG DON QUICHOT IN ZIJN STRIJD! We hebben nog veel te weinig bedrijven die onze held helpen in de moeizame trektocht door duurzaam Holland, met belangrijkste missie om mensen bewust te maken van de komst van het Groene Tijdperk. Geldtekort, kredietcrises, onzekerheden, te weinig affiniteit hebben met theater, het zijn helaas allemaal (bedachte) redenen voor bedrijven om de uitdaging NIET aan te gaan. En dat terwijl Don Quichot nog wel voor hen zijn laatste gevecht met, en vòòr, de wereld zal aangaan voor een 2000 man publiek! Hebben ze echt geen geld, of zien ze gewoon hastikke groen van jaloezie dat het onze fantasieridder wel lukt de idealistische boodschap over te brengen aan het volk??

Hoe dan ook, Don en Sancho trekken voort, en wij met hen, en iedereen die zich wel geroepen voelt om z’n steentje bij te dragen aan de ‘nieuwe wereld’ join us now. Want, ja het is echt waar; ‘een betere wereld, begint bij jezelf’. Zeker in de wereld van het locatietheater, waar je moet vechten om gehoord te worden, knokken om je ideeen aan de man te brengen, en moet schoppen tegen het aloude bekende. En dan maar hopen dat de wereld meedoet...

Over 2 weken gaat het gebeuren, ‘Spectacular, Spectacular’ op de Maasvlakte. Met de try-outs op 12 en 13 juni trappen we volgende week af. Kaarten reserveren kan nu via TopTicketLijn en andere verkoopadressen (zoals VVV en UITburo). Er rijden twee trams bedrukt met Don Quichot door Rotterdam, en Bert bestormt radio en TV met interviews en spots.

Volgende keer  meer lief en leed van achter de windmolens, maar eerst even van de stralende zon genieten met mijn voeten in het zand en mijn haren de wind (met windkracht 5) in.  Verder dromen, net als Bert, om ze straks weer proberen te verwezenlijken. ‘YES, WE CAN!!!’

Cornee

Website van Don Quichot in Holland
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.