Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Opium

16 Juni 2009

Opium op Oerol met Wende Snijders, Circus Klezmer, Paulien Cornelissen en Boogaerdt & Van der Schoot


Opium TV - dinsdag 16 juni om 23.20 uur op Ned 2

Wende Snijders bezoekt voor Opium op Oerol het Circus Klezmer. Cornald Maas praat verder met maker Pauliens Cornelissen en Susan Boogaerdt & Bianca van de Schoot.

Wende Snijders is vooral bekend van haar vertolking van Franse chansons. Voor haar eerste twee cd’s ontving zij Edison Awards en een gouden platen. In 2008 ontving ze vervolgens de Annie M.G. Schmidt prijs voor haar theaterlied ‘De Wereld Beweegt’ en verscheen haar derde plaat. Haar theatershows trokken volle zalen. Na drie albums met Franse chansons als fundament, nam Wende afgelopen jaar een aantal maanden vrij om haar talent opnieuw te ontdekken en aan een nieuw album te werken.

Ze leerde gitaar spelen en schreef voor het eerst alle teksten zelf. Het resultaat is dit najaar te beluisteren op haar nieuwe cd, waar ook een poptour aan verbonden is. Vanaf 5 november reist ze met haar nieuwe muziek langs tien grote poppodia. Wende is geen vreemde van Terschelling, in april werd ze gefotografeerd als muze van het eiland, en in 2007 presenteerde ze op Oerol haar succesvolle theaterprogramma ‘Adem’.

In een dorp in Oost-Europa wordt een grootse bruiloft voorbereid. Alle inwoners zijn in rep en roer, rennen door elkaar heen, jongleren en doen acrobatische kunsten. Op de markt stemmen de muzikanten hun instrumenten en de dorpsgek verspreidt uitnodigingen. Maar er doemen onverwachte problemen op.

‘Circus Klezmer’ is ontstaan uit een bewondering voor Oost-Europese joodse volksmuziek (Klezmer) en het werk van de Franse kunstschilder Marc Chagall, wiens schilderijen vaak worden geassocieerd met surrealisme. Klezmer muziek kwam op voor de Tweede Wereldoorlog en werd vaak gespeeld op bruiloften en partijen omdat het tegelijk aangrijpend en melancholisch als vrolijk en opgewekt is.

‘Circus Klezmer’ is een magische combinatie van verschillende circus disciplines, theater en een goed doordacht plot met een flinke dosis humor. Dit alles begeleid door live Klezmer muziek.

LINKS | www.wende.nu | circusklezmer.com

Circus Klezmer Circus Klezmer Circus Klezmer

Paulien Cornelissen van ‘Een hoorspel om te zien’
Speciaal voor Oerol werd de voorstelling ‘Een hoorspel om te zien’ ontwikkeld voor het festivalonderdeel ‘Klanken tussen de planken’, een serie intieme concerten in het Bostheater. Dit is een samenwerking tussen cabaretière en schrijfster Paulien Cornelissen en zangeres Janne Schra van de band Room Eleven.

Paulien vertelt een eng verhaal over wat ze heeft mee gemaakt toen ze op vakantie was in IJsland. Bij dit verhaal worden geluiden en muziek gemaakt en Janne zal gaan zingen. Ook het publiek moet ook mee doen in dit hoorspel. Ondanks dat het een eng verhaal is, is het wel de bedoeling dat het publiek met een prettig gevoel de voorstelling verlaat.

Paulien Cornelisse stond in 2007 in de finale van het Leids Cabaret festival en een jaar later stond ze met haar eerste avondvullende cabaretprogramma ‘Dagbraken’ in de theaters. Eerder was Paulien Cornelisse deel van cabaretduo Rots was ze stand-up comedian bij Comedytrain. Ook heeft ze een wekelijkse taalrubriek in NRC.next, een maandelijkse column in het maandblad van de NRC en schrijft ze artikelen voor kranten en tijdschriften. In april 2009 kwam haar eerste boek uit, getiteld ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, dat binnen een maand op nummer één stond in de bestsellerlijst. 

Een hoorspel om te zien’ van Paulien Cornelisse en Janne Schra. 

LINKS | pauliencornelisse.nl

Paulien Cornelissen Wende Snijders (fotograaf Karin Nussbaumer) Boogaerdt & van der Schoot

‘Dans je de hele nacht met mij?’ van Boogaerdt en van der Schoot
Een echtpaar in staat van oorlog blijft te lang hangen op een personeelsfeest dat eigenlijk al is afgelopen. Virtuoos en schaamteloos etaleren ze zichzelf en hun meest intieme gevoelens voor de ogen van de laatste gasten. Wat begint als een onschuldig spel tijdens de laatste ronde, eindigt in een stuurloos drama met kapotte glazen, beurse plekken en verschraald bier.

Boogaerdt/VanderSchoot maakt in 2009 twee voorstellingen over een lange nacht, geïnspireerd op ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ van Edward Albee. De locatievoorstelling ‘Dans je de hele nacht met mij?’ is een ruig en beeldend ooggetuigenverslag van de uren die vooraf gingen aan Albee’s huiskamerdrama uit 1962. Na deze zomerproloog gaat Boogaerdt/VanderSchoot dieper de nacht in met een eigen variant op Albee’s orgineel, de theatervoorstelling ‘MARTHA ♥ GEORGE’, die vanaf oktober 2009 de theaters in gaat. 

Susan Boogaerdt en Bianca van de Schoot maken beeldend, brutaal en beweeglijk theater. ‘Dans je de hele nacht met mij?’ is de elfde voorstelling van het duo, dat hun samenwerking in 2000 begon op de Amsterdamse Mimeopleiding.

LINKS | www.bvds.nu

LINKS | AVRO video eiland | Opium op Oerol | AVRO op Oerol twitter


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.