Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Opium

18 Juni 2009

Opium op Oerol met Jenny Arean, Firma Rieks Swarte & Peergroup en Fabian Jansen van Artemis


Opium TV - donderdag 18 juni om 22.50 uur op Ned 2

Jenny Arean bezoekt speciaal voor Opium op Oerol de voorstelling "Waai, of de waarde van het ongewisse' van Firma Rieks Swarte en Peergroup.

Jenny Arean begon haar carrière de jaren zestig bij het ABC-cabaret van Wim Kan. Daarna heeft ze rollen gespeeld in musicals, theaterproducties en televisieseries. In 1985 had ze haar eerste soloprogramma, waarna er meer volgden. Ze heeft diverse prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder een Gouden Harp, twee Edison Awards en twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs. Afgelopen jaar was ze te zien in het de met een Zilveren Nipkowschijf bekroonde televisieserie ‘Het Vrije Schaep’.

Omdat ze al bijna vijftig jaar in het vak zit, werd er in maart een hommage avond voor haar georganiseerd, waar ze een dvd-box ‘Jenny door de jaren heen’ kreeg uitgereikt. In het komende theaterseizoen gaat ze op tournee met Louis van Dijk. 

Waai, of de waarde van het ongewisse Jenny Arean (foto Piek) Waai, of de waarde van het ongewisse

Speciaal voor Oerol maakten de Firma Rieks Swarte en Peergroup samen met het Koninklijk Nederlands Waai Instituut (KNWI) de voorstelling ‘Waai’. Hierin onderzoeken zij het fenomeen wind. Wat is deze onwaarneembare factor? Waar is wind begonnen? En kan hij ophouden met bestaan? Een voorstelling over een wereld zonder wind of met teveel wind.

De voorstelling begint met een presentatie van het KNWI, waarna de bezoekers in groepjes worden rondgeleid door de tentoonstelling. Ze kunnen experimenten doen me windgevoelige objecten, er staan gipsen beelden, windmolens, een man die op orgelpijpen blaast een alternatieve boom.

LINKS | www.jennyarean.nl | www.firmarieksswarte.nl | www.peergroup.nl

's Heerskinderen Fabian Jansen (foto Joep Lennarts) 's Heerskinderen

Tweede gast: Fabian Jansen van Theater Artemis over ’s Heerskinderen
Fabian Jansen is acteur en theatermaker, en sinds 2009 is hij vast verbonden aan Artemis. Waar hij in een periode van anderhalf jaar in zes voorstellingen zal gaan spelen, een daarvan is ‘’s Heerskinderen’.

‘’s Heerskinderen’ gaat over Kaat en Aus, die opgroeien in een gezin met een Vader, Moeder en de Heilige Geest. Op een dag besluit Kaat om weg te gaan omdat ze een andere toekomst voor ogen heeft. Uiteindelijk schrijft ze het verhaal over hun jeugd binnen het Leger des Heils op. Terwijl ze aan haar graphic novel werkt, duikt Aus op. Na vele jaren staan ze onverwachts weer tegenover elkaar.

‘’s Heerskinderen’ is geïnspireerd op de jeugd van Fabian Jansen, die zelf opgroeide in het Leger des Heils. Met deze voorstelling wil hij via zijn eigen ervaringen een beeld geven van het leven van kinderen binnen een religieuze instelling. Na Oerol is ‘’s Heerskinderen’ de hele maand augustus nog te zien.

LINKS | www.artemis.nl

LINKS | AVRO video eiland | Opium op Oerol | AVRO op Oerol twitter


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.