Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: Opium

19 Juni 2009

Opium op Oerol met Georgina Verbaan, Daan Roosengaarde, Rob Kloet en De Jongens


Opium TV - vrijdag 19 juni om 23.40 uur op Ned 2

Georgina Verbaan bezoekt speciaal voor Opium op Oerol de voorstelling Aktieman! van De Jongens. Daan Roosengaarde komt praten over zijn Liquid Space en Cornald Maas bezocht ook 'Drums in een klein hoekje' van Rob Kloet.

Georgina Verbaan is actrice. Waar ze ooit begon in de soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, heeft ze inmiddels met succes het soapster imago af weten te schudden. Zo speelde ze afgelopen jaar een rol in de met een Zilveren Nipkowschijf bekroonde televisieserie ‘Het Vrije Schaep’, dat komend jaar waarschijnlijk een vervolg zal krijgen. Ook werkte ze afgelopen jaar mee aan een aantal zeer uiteenlopende films. Zo verleende ze haar stem aan een karakter in de animatiefilm ‘Bolt’, en speelde ze een (Engelstalige) hoofdrol in de film ‘Oogverblindend’, van de controversiële regisseur Cyrus Frisch. In deze film, gebaseerd op een toneelstuk waar ze eerder al de hoofdrol in speelde, speelde ze samen met Rutger Hauer. Zij bezoekt: ‘Aktieman!’ van De Jongens.

Met hun eigenzinnige vorm van theater maakten De Jongens eerder furore op festivals als Oerol, De Parade en Noorderzon. Na ‘Monaco’, ‘Hoop&Loos’, ‘Jongenshart’ en ‘Onder Constructie’, waarmee ze nog steeds de wereld over reizen, is ‘Aktieman!’ hun vierde voorstelling.

‘AktieMan!’ gaat over goed en kwaad, en stelt de vraag: wie zegt dat goed zijn niet slecht is? De voorstelling is gebaseerd op actiefilms als Die Hard en begint als de slotscène van precies zo’n foute actiefilm. Alleen is het dit keer niet het einde, maar pas het begin. Voor het publiek het goed en wel doorheeft, belandt het in een spectaculaire achtervolging en zitten De Jongens achter ze aan. Als je je afvraagt waarom er zoveel geweld in films zit, dan zullen De Jongens antwoorden: omdat het publiek dit leuk vindt.

De Jongens maken voor hun spectaculaire voorstellingen gebruik van de locatie, slapstick, een stevige portie suspense en stalen zenuwen.

‘Aktieman!’ is na Oerol, te zien op Noorderzon, 20 t/m 30 augustus in Groningen.

LINKS | www.dejongens.info

Georgina Verbaan (foto L. Ravenstein) Aktieman Rob Kloet

Tweede gast: Daan Roosegaarde van Liquid Space
Daan Roosegaarde is een jonge kunstenaar die objecten ontwerpt en ruimtes creëert die reageren op de bezoeker. Hij studeerde aan de Academie voor Kunst & Industrie en behaalde een master in architectuur. Uit zijn wens om dynamische, interactieve kunst te maken, ontstond Studio Roosegaarde, waar hij samenwerkt met een team van technici en softwareprogrammeurs.

Een object van Daan Roosegaarde is nooit af, maar ontwikkelt altijd door. Daarom maakt hij van een object meerdere versies. Overal ter wereld leert hij van zijn bezoekers. Op Oerol zal van zijn hand ‘Liquid Space 6.1’ te zien zijn. ‘Liquid Space 6.1’ is te zien in het bos, in een grote kom. Het is alsof er een ufo is geland midden in het bos. Waar natuur en techniek in eerste instantie elkaars tegenpolen lijken, komen ze hier samen. Dansers van Giulia Mureddu gaan de dialoog aan met het object, in een symbiose van techniek en lichaam. 

Eerder maakte Daan Roosegaarde ondermeer de interactieve landschappen ‘Dune’, bestaande uit duizenden leds die reageren op geluid en beweging, en ‘Flow’, honderden ventilatoren die reageren op bewegingen van voorbijgangers. ‘Dune’ is vorig jaar 24 keer geëxposeerd, waaronder op Oerol, in Slovenië en Hong Kong.

LINKS | www.studioroosegaarde.net

Liquid Space 6.0 (foto Daan Roosegaarde) Daan Roosegaarde Liquid Space 6.0 (foto Daan Roosegaarde)

‘Drums in een heel klein huisje’ van Rob Kloet
Rob Kloet is de drummer van de Nederlandse popgroep De Nits. Daarnaast maakt hij muzikale composities bij het werk van kunstenaars uit andere disciplines. Zo illustreerde hij gedichten van Anne van Amstel, waar een cd van uitkwam met de titel ‘Vlinderslag’, en maakte hij veertien percussiecomposities geïnspireerd op het werk van de Engelse kunstenares Helen Frik, waarvan in 2008 ‘Drumset with Dog’ verscheen, een boek met cd.

Op Oerol geeft hij een privé-concert in een heel klein huisje. Op basis van een kort gesprekje met de toeschouwer improviseert hij een speciale drumsolo, geheel passend bij de luisteraar.

De voorstelling ‘Drums in een heel klein huisje’ is ontstaan uit een wens van Rob Kloet om  solo en zacht op grote instrumenten te spelen, en een idee dat hij opdeed na een bezoek aan een slagwerkevenement in Basel, waar in kleine ruimtes werd gedrumd. Kijk op de website voor meer over Rob Kloet en ‘Drumset with Dog’.

LINKS | www.robkloet.nl

LINKS | AVRO video eiland | Opium op Oerol | AVRO op Oerol twitter


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.