Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

15 Juli 2009

Kees, Eddie en René met Straat op De Parade

Kees, Eddie & René met Straat Kees, Eddie en René met Straat Kees, Eddie en René met Straat
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting) 

Kees van der Vooren en Eddie B. Wahr maken al 15 jaar voorstellingen speciaal voor de Parade. In 2007 en 2008 maakten zij als het duo Kees & Eddie de succesvolle voorstellingen Mon Bouillon en Mon Bouillon Deux in het kleinste tentje van De Parade: de Casa Mondo. 

Waar ze in hun laatste producties steeds videoprojecties als 'tegenspeler' hadden is voor Straat René van 't Hof aan het gezelschap toegevoegd en dat geeft weer hele nieuwe mogelijkheden. Wat niet veranderd is is het aantal instrumenten dat de heren bespeelt en muziek als basis voor een dolkomische voorstelling.

Plaats van handeling is een straatje waar - zoals het trio zingt - soms wel eens wat gebeurt maar meestal niet. Heel vredig zitten ze dan ook op hun ruimschoots te kleine balkonnetje om een mopje muziek te spelen. Dit gaat niet helemaal van een leien dakje want het balkonnetje is eigenlijk niet gemaakt voor drie personen en al helemaal niet als ze, zoals René, de contrabas bespelen. De oplossing lijkt in in beeld middels een krukje dat zich in de garage beneden aan de straat bevindt. En als René vriendelijk aanbiedt dat te gaan halen dan gaat er van alles mis.

Kees, Eddie en René met Straat Kees, Eddie en René met Straat Kees, Eddie en René met Straat

De sleutel valt door het putdeksel, de voordeur valt in het slot zonder het touwtje uit de deur, het alarm van de garage gaat af, de garagedeur wil maar een klein stukje open en valt dicht met de mannen in het pikkedonker binnen. Via een ander putje zien we ze gelukkig toch terug.

René is de schlemiel van de drie die zich voortdurend bereidwillig toont even naar boven of naar beneden te lopen (of desnoods te klimmen) alleen heel handig is hij niet. Terwijl ze hem toch er bij gevraagd hebben om 'te bewegen' deel Kees & Eddie ons al musicerend in vertrouwen mee. Steeds als René zich in de nesten heeft gewerkt moeten de anderen te hulp snellen en voltrekt het ene rampenscenario zich na het andere.

Het knappe van dit drietal is de nonchalance waarmee alles zich lijkt af te spelen, terwijl de timing in deze absurde slapstick fantastisch is wat er voor zorgt dat een groot deel van het publiek zit te schateren van het lachen. Voeg daar nog bij de muziek, de fysieke sterke performance van Van 't Hof en de lol die de heren er zelf zichtbaar in hebben en alle ingrediënten voor een Paradehit zijn aanwezig. 

De eindregie is in handen van Beppie Melissen, indertijd samen met René van 't Hof één van de oprichters van Toneelgroep Carver. Compliment voor het decor dat - hoewel het af en toe vervaarlijk wiebelt - voor een speelvlak op drie niveau's zorgt en in zijn simpelheid een perfecte ambiance vormt voor de voorstelling. 

Kees, Eddie en René met Straat Kees, Eddie en René met Straat Kees, Eddie en René met Straat

Voor wie het duo Kees & Eddie al eerder aan het werk zag is er nog ander goed nieuws. Nog overlopend van de ideeën voor Mon Bouillon besloten Kees & Eddie  een vervolg te maken voor theaterzalen. MON BOUILLON op tournee! dus langs een aantal theaters van 23 februari t/m 30 april 2010. Straat is nog te zien op De Parade in Amsterdam.

De Parade


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.