Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Thomas Cammaert

12 Augustus 2009

Van poembak naar wasbak

Hi, mijn naam is Thomas Cammaert en sinds juni 2006 ben ik officieel acteur. Nou vond ik mezelf dat al op mijn twaalfde maar nu met mijn diploma op zak ben ik het echt. Ik ga jullie de komende tijd verblijden, boeien, vervelen en wie weet soms irriteren met mijn verhalen over het leven als acteur. Veel leesplezier met mijn blogs.

Augustus 2002 was het dan zover. Koffers gepakt, kamer leeggemaakt, afscheid genomen van het mooie Antwerpen, op naar Amsterdam en naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Vier jaar studeren, diploma krijgen en dan als de sodemieter terug naar mijn leven in Antwerpen. Dat was de bedoeling… Maar dat liep even anders.

De eerste twee jaar van de toneelschool woonde ik bij een blowende, knettergekke hospita. Nou is blowen en knettergek zijn al geen gezonde combinatie maar zij was echt zo gek als een deur. Ik woonde op een kamer van 2 bij 2 met mijn beste vriend, de magnetron. Ik was echt een meester in het opwarmen van maaltijden. Boerenkool met worst, gehaktbal met appelmoes, de opwarmhamburger en natuurlijk niet te vergeten, de heerlijke nasi. Mijn culinaire, bourgondische maag werd helemaal overhoop gehaald. Wat miste ik de goede kost die mijn moeder voor me maakte. Maar ja, niet zeuren. Het hoort ook allemaal bij het echte studentenleven. En daar was ik best trots op: dat ik nu leefde als een echte student. Mijn  droomhuis op de grachtengordel, daar moest ik nog even op wachten.  

Die twee jaar heb ik toch ook veel heimwee gehad naar mijn vroegere leventje, met als kers op de taart in die periode een opname bij de eerste hulp. Na het laatste lesuur op een vrijdag ben ik bijna letterlijk de internationale trein naar Antwerpen opgekropen. Met een al weken durende, heftige buikpijn lag ik daar in de tweede klasse. Uitgestapt in Antwerpen en gelijk door naar het ziekenhuis -als een echte ‘heimweefreak’ vertrouwde ik toen het Nederlandse zorgstelsel nog niet. Na de gehele check-up kwam de dokter bij me met een verrassende uitslag: ‘’Jongske, gij hebt niks, gewoon veel bruin brood eten en water drinken.’’ Diagnose: acute heimwee. 

Thomas Cammaert

Na vier zware maar doldwaze toneelschooljaren ging het beter en ben ik gaan houden van Nederland. Als een echte allochtoon heb ik me aangepast. Ik ken de cultuur, ik heb de taal geleerd, ik fiets als een echte Amsterdammer en ik heb een relatie met een Nederlander. Dag werd doei, duimspijker werd punaise, poembak werd wasbak en neuken werd poepen… of was het nou andersom? In ieder geval is het me gelukt. Ik woon al zeven jaar in Amsterdam, ben gelukkig, heb mijn acteursdiploma en ik heb al menig podium in menig schouwburg mogen bespelen.  ‘’Don Carlos’’ van Toneelgroep Amsterdam, ‘’De vrouw van vroeger’’ bij de Theatercompagnie en nog niet zo lang geleden ‘’De geschiedenis van de familie Avenier’’ bij het Toneel Speelt. 

Nu ben ik bezig met de repetities van ‘’De Ingebeelde Zieke’’ bij De Utrechtse Spelen, een muziektheaterstuk geschreven door Molière met toneel, opera, dans, mime en klassieke muziek. En voor het eerst compleet met alle entr’actes en de originele, herontdekte muziek van Marc-Antoine Charpentier. Het is een uitbundige komedie met o.a Loes Luca, Tjitske Reidinga, Paul R. Kooij , die zich afspeelt in het Parijs van 1673.  ‘’Zijden japonnen en pruiken als slagroom, aderlatingen en cholera, bal masques en ooh lala…  Een groot huis met aan het hoofd een kwaaie man, een onuitstaanbare hypochonder met een hekel aan plezier. Musicerende lakeien en hitsige dochters, een broer met een carnavalspassie en zwijmelende vrouwen verborgen achter maskers. Of zijn het toch mannen? Talloze klysma’s en kompressen en heel veel lachen. En lachen is gezond.’’

Daar ga ik het de komende weken over hebben. Op 21 augustus is de première en we spelen tot en met 19 september exclusief in de Stadsschouwburg van Utrecht. En ik ga jullie op de  hoogte houden over hoe het gaat. Van de laatste week repeteren, tot de eerste try out. En van bijltjesdag (daarover meer uitleg in de volgende blogs) tot een geweldige première.  Alles komt voorbij.

Veel leesplezier,

Groet,

Thomas

De ingebeelde zieke


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.