Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

24 Augustus 2009

Magische avond met Kasper van Kooten & Friends in Caprera

Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends
Door Sandra Barten met foto's van Thomas Dral (klik voor vergroting)

Afgelopen vrijdagavond stond er een bijzondere avond gepland in openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Muzikale verrassingen van Kasper van Kooten en Band, Leona, Bertolf, de McChicks en Lodewijk van Gorp, heerlijke tapas van PrinsesHeerlijk, en alsof dat nog niet genoeg is, kon je ook nog wijnen proeven van Lodewijk van Gorp. Dit in combinatie met goed weer zorgde voor een magische avond die niet snel vergeten zal worden.

De avond werd geopend door Kasper die in de huid kroop van James Taylor en samen met gitarist Frank Stukker en toetsenist Arjen Mooijer een prachtige versie van ‘Carolina In My Mind’ ten gehore bracht. Hierna kwamen ook drummer Hans van den Hurk, bassist Xander Buvelot en saxofonist Tom Beek het podium op, en was ‘Kasper van Kooten en Band’ compleet. Het trieste maar prachtige ‘Laat Niet Los’ was het eerste nummer met de hele band. Het publiek is doodstil, maar dit verandert als de band ‘Een Kwart Van Mijn Hart’ gaat spelen; het zingt en klapt hard mee en oogt enthousiast. Er heerst een opperbeste stemming in Caprera.

De avond stond in het teken van Kasper & Friends, hetgeen betekende dat er ook optredens waren van artiesten waar Kasper iets mee heeft, die hij bewondert. Het unieke trio McChicks, dat al heeft samengewerkt met onder andere Marco Borsato, Normaal, Veldhuis & Kemper en Xander de Buisonjé, beet het spits af. Tessa Boomkamp (drums & zang), Astrid Akse (gitaar & zang) en Phaedra Kwant (bas & zang) speelden drie verrassend goede nummers. Grappig detail was dat Kasper achter de drums zat tijdens de nieuwe single ‘Gotta Go Home’ (een nummer dat vrijdag uitkomt), met een pruik op; zo was hij ook even een chick!

Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends

Een nummer dat goed bij de avond paste, was ‘Rosé’. Na dit nummer kwam Lodewijk van Gorp het podium op, want naast het feit dat hij verschillende wijnen had meegebracht voor de wijnproeverij, is het ook een muzikant die onder andere heeft samengewerkt met het Metropole Orkest, Gordon en Candy Dulfer. Als afsluiter van de eerste set speelde hij samen met de band twee prachtige nummers: ‘Melody’s’ en ‘a Man With a Name’.

In de tweede set was het de beurt aan Bertolf, wat zeer gewaardeerd werd door het publiek. Bertolf speelde onder andere zijn bekende single ‘Another Day’. In deze tweede set waren er bijzondere combinaties te zien van Bertolf en de McChicks, Lodewijk van Gorp en Astrid van de McChicks, Grogor Hamilton en Lodewijk van Gorp. Speciaal voor deze avond speelden de artiesten samen. Verrassend, vernieuwend, spectaculair en eenmalig.

Tijdens de twee pauzes werd er volop genoten van de tapas en de wijn. Telkens weer stonden er lange rijen want niemand die ook maar iets wilde missen. De sfeer zat er goed in, het publiek was vrolijk en zeer positief over de avond. Wie ik ook aansprak, niemand die een slecht woord had over wat er tot nu toe was geweest. Helemaal vooraan op de eerste rij zaten de trotse ouders van Kasper: Kees van Kooten en Barbara Kits.

Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends

In de derde en laatste set kwamen er wat klassiekers van Kasper en zijn band voorbij. Nummers als ‘Rotonde’, ‘Ze Zeggen’ en ‘Mooie Blouse’ zijn zomaar wat titels die luidkeels werden meegezongen. Het funky nummer ‘Ik Vind Je Kek’ mocht natuurlijk niet ontbreken, er mocht geswingd worden, en dat gebeurde dan ook. Kasper genoot zichtbaar.

Kasper had nog geen noot gezongen of het publiek begon het al te zingen: het nummer ‘End Of The Road’ van Boyz II Men. Wie kent het niet.. een klassieker uit 1992. Kasper werd hierbij bijgestaan door Leona en Lodewijk van Gorp. Hierna liet Leona het publiek lekker swingen met haar funky nummers, waaronder ‘Platinum Lips’. De McChicks figureerde hier als achtergrondkoor, en ook Kasper zong later met de dames mee. Op 5 oktober komt Leona's album ‘Strut It’ uit.

Wat wel was aangekondigd, maar niet gebeurde; een aantal kersverse liedjes van het nieuwe theaterprogramma van Kasper en Band, ‘3kw4rt’, dat op 7 maart 2010 in première gaat in de schouwburg van Leiden. Een kleine tegenvaller, maar de nieuwsgierigheid moet nog even in bedwang gehouden worden.

Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends Kasper van Kooten & Friends

Dat er maar één middag gerepeteerd was, was niet te horen. Na afloop was Kasper nog steeds in de stuiterfase en vond het een zegen om zo samen met al die geweldige muzikanten een avond te vullen in het mooie, sfeervolle Caprera. Voor mij een avond om niet snel te vergeten!

Dit concert in deze setting was eenmalig, maar natuurlijk kun je nog wel naar het solo cabaretprogramma ‘Veelvraat’. Dit programma is genomineerd voor de Poelifinario, en nog te zien van 24 september t/m 21 november. Een absolute aanrader! Kijk voor de speellijst van Kasper even op zijn site.

kaspervankooten.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.