Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Ton van der Meer

3 September 2009

Met de nieuwe VOC naar Governors Island

Oké, de VOC zette dus 400 jaar geleden voet aan wal in de haven van wat nu New York is. “De Halve Maen” heette het schip en we (wij van de VOC dus) zochten eigenlijk een doorgang naar China. Die mentaliteit dus. Henry Hudson heette de (Engelse!) kapitein en naar hem is de rivier (die natuurlijk al lang een naam had: Muh-he-kun-ne-tuk noemden de Irokezen ’m) vernoemd.

In die Hudson ligt, vlak naast Liberty Island met het vrijheidsbeeld: Governors Island. Wij (wij van de VOC weer) noemden het ooit Noten Eylant, maar de Engelsen veranderden dit.

Daar gaat het komende week gebeuren: het New Island Festival met Nederlandse kunstenaars waaronder: Anouk van Dijk, Lotte van den Berg, Conny Jansen, Vera van der Poel, ZAP, Ellen ten Damme, Jetse Batelaan, Orkater, PIPS:lab en TGA met Halina Reijn. En wij dus.

In het kielzog van Joop Mulder (Oerol) en Terts Brinkhoff (Parade) en met heel veel hulp van Henk Scholten en het Nederlands Theater Instituut vertrekken we dinsdag 8 september met de nieuwe VOC (de KLM dus) naar JFK Airport.

En “wij” zijn Jeroen Willems en de Veenfabriek, slagwerkers Paul Koek, Hans van der Meer, celliste Annie Tångberg en ikzelf op synthesizers. En af en toe komt Iris Hond voorbij achter haar vliegende vleugel.

Het wordt nogal een volksverhuizing, naast al die kunstenaars ook nog koninklijke gasten, politici, mensen uit het NL-bedrijfsleven, allemaal mee om te vieren dat wij er ooit vroeg bij waren, daar in New York.

Een grote lange tafelHet gaat er prachtig uitzien, een enorme lange tafel waaraan publiek zit met erop optredens en heerlijk eten.

Aan de uiteinden van de tafel tenten met meer besloten voorstellingen. We hopen dat er heel veel New Yorkers de kans grijpen ons te bezoeken. Met de ferry vanaf Battery Park of vanaf Brooklyn.

Wij bereiden ons inmiddels voor, vertalen naar het Engels, misschien toch ook teksten in het Duits en Nederlands, ietsje inkorten, wel of geen pauze. We bekijken de instrumentaties opnieuw, misschien toch nog een nieuw stuk.

Maar eerst vanavond de première van Kasimir & Karoline in de schouwburgversie, in de Singel in Antwerpen.

www.veenfabriek.nl | www.newislandfestival.com


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.