Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

5 September 2009

Piaf is aan haar afscheidstournee begonnen

Afscheidstoernee Piaf Afscheidstoernee Piaf Afscheidstoernee Piaf
Door Sanne Staal met foto's van Mischa Muijlaert (klik voor vergroting)

Op veler verzoek toert de musical Piaf nog een klein afscheidsrondje langs de theaters. CultuurpodiumOnline woonde de aftrap bij van deze toernee in het Beatrixtheater in Utrecht.

De musical gaat over een jonge Franse vrouw, Edith (in de eerste acte vertolkt door Daphne Flint), die op is gegroeid in Parijs. Ze woont samen met haar vriendin in een achterwijk in Parijs. Edith houdt van zingen en probeert rond te komen als straatmuzikant. 

Op een dag word ze op straat ontdekt door een eigenaar van een bordeel, waar Edith mag gaan zingen. Edith is een eigenwijze, vrolijke en eerlijke vrouw. Ze geniet erg van een wijntje en schaamt zich nergens voor. Samen met haar vriendin (gespeeld door Esther Roord) maakt ze allerlei avonturen mee. Edith wordt door het zingen in het bordeel steeds bekender en beroemder. Edith wordt ‘ Edith Piaf ’ genoemd ('mus').

In de kleedkamer voor een optreden samen met een collega besluit Edith (in de tweede acte vertolkt door Liesbeth List) dat ze op tournee gaat in Amerika. Edith leert daar een man kennen waarmee ze zich verbonden voelt alleen verlaat deze man haar. Edith houdt het niet meer vol in Amerika ondanks alle roem die ze heeft. Ze keert terug naar haar thuishaven Parijs. Terug in Parijs blijft Edith genieten van de wijn en het leven. Edith raakt verslaafd aan drugs en houdt dit voor iedereen verborgen. Edith houdt een masker op tegenover alle mensen, Ze raakt betrokken bij een ongeluk en hierna gaat het steeds slechter met haaar. Uiteindelijk trouwt ze toch nog met een jongere bewonderaar en in het bijzijn van haar beste vriendin een haar echtgenoot overlijdt Edith Piaf.

Afscheidstoernee Piaf Afscheidstoernee Piaf Afscheidstoernee Piaf

Een erg goede musical, waarin fantastisch wordt geacteerd en gezongen. Daphne Flint vertaalt de rol van de jonge Piaf zeer goed. Liesbeth List straalt bij elk nummer en geniet volop van haar rol als Piaf. In de het jongere leven van Piaf kijkt de oudere Piaf terug op haar leven, dit is anders om wanneer Piaf ouder wordt. Erg mooi gespeeld en bedacht. Een vrolijke musical waarin ook veel humor verwerkt is. Een echte aanrader zeer zeker ook voor het jongere publiek.

Omdat producent V&V Entertainment 10 jaar bestaat en Piaf indertijd kun eerste productie was werd er aan de 200.000ste bezoeker van de musical een fantastisch weekendje Parijs uitgereikt en kon het publiek even meegenieten van de 'photocall' op het toneel die normaal eigenlijk altijd achter gesloten doek plaatsvindt.

Na de voorstelling was er tijd voor een hapje en een drankje in de Royal Lounge van het Beatrix Theater, te Utrecht. Met ons drankje in de hand spraken wij met één van de spelers uit de musical, William Spaaij. Dit was zijn première-avond in Piaf - hij nam de mannelijke hoofdrol over van Ara Halici - wat uiteraard spannend voor hem was.

Afscheidstoernee Piaf Afscheidstoernee Piaf William Spaaij

Hij heeft het als geweldig ervaren en op de vraag of hij het niet moeilijk vond om de rol van iemand anders over te nemen gaf hij aan het wel een uitdaging te vinden. Hij voelde zich meteen welkom binnen de groep en dat straalde William ook zeer zeker uit. Vanwege het feit dat Piaf niet de enige productie is waar William op dit moment mee bezig is (Hairspray en Mary Poppins ook), vroegen wij hem of hij zichzelf niet een beetje voorbij liep, en of hij überhaupt de teksten nog wel uit elkaar kon houden. Hij moest lachen en vertelde dat hij alle rollen die hij speelt ook echt beleeft. In vergelijking met andere musicalsterren van zijn leeftijd kun je op het toneel zien dat hij geen personen/rollen speelt, maar die personen is.

Wat de toekomst hem ook moge brengen, de volgende productie waarin deze geweldige ster zal spelen, zullen wij absoluut gaan zien!!

Piaf, de musical


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.