Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Rembrandt Frerichs

7 September 2009

Rembrandt's eerste overpeinzingen

Mijn eerste blogje voor CultuurpodiumOnline.nl, wat leuk! Misschien eerst een kleine introductie dan maar.

Ik ben Rembrandt Frerichs, (jazz)pianist, componist, bandleider van mijn eigen projecten, programmeur van Jazzclub de Regentenkamer (Den Haag) en daarnaast ben ik docent aan het conservatorium van Tilburg. Als gastdocent werk ik regelmatig aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Dus echt... aan me vervelen kom ik helaas niet toe, da’s wel eens jammer, ha!

Als uitvoerend pianist ben ik nu weer in een paar nieuwe en erg leuke projecten gedoken; waaronder een ensemble met mijn vriendin, de klassiek zangeres Klaartje van Veldhoven. In oktober gaan we samen een CD opnemen eigen werk van mij en eigenzinnige bewerkingen van de muziek van Ravel, Fernando Sor, Hermeto Pascoal en nog meer klassieke componisten. We zijn nu druk bezig om er nog een aantal goeie musici bij te vinden die klassiek geschoold zijn en toch kunnen improviseren, en dat is nog niet zo makkelijk.

Rembrandt blogtHet leuke en uitdagende van dit groepje is dat we gaan improviseren over klassieke muziek, en dat wordt ook voor mij erg spannend! Het is toch een hele uitdaging om jezelf en je muzikale taal weer in een hele nieuwe context te zetten en opnieuw uit te vinden. De uitdaging is om weer een nieuw vocabulaire op te bouwen binnen deze muziek; ik kan natuurlijk er niet opeens jazz doorheen gaan spelen!

Oh nee, waarom dan niet? Nou, dan hoor je als luisteraar namelijks als snel een blokje van dit en dan een blokje van dat, dat vinden Klaartje en ik niet echt mooi...

Een aantal van de musici die ik erg bewonder hebben die manier  van de muziek benaderen al erg in de vingers bijvoorbeeld trompettist Eric Vloeimans. Hij kan zich in hele wisselende samenstellingen naadloos aansluiten bij de omringende “sound” , en toch steeds als zichzelf klinken of het nou jazz, pop, wereldmuziek of rock is (om maar eens een paar doosjes te noemen waarin je het zou kunnen stoppen)

Zo heb ik een maand geleden een duo concert met Eric gedaan, waarin we de Perzische klassieke muziek als uitgangspunt genomen hebben, en dat was echt een hele toffe ervaring en mind-broadening.

Naast dit klassieke crossover-project met Klaartje, heb ik dit seizoen ongeveer 20 concerten naar aanleiding van mijn nieuwe dubbel CD “Ordem e Progresso”. Maar daar kom ik anders in de volgende blog wel op terug. Als je geinteresseerd bent kun je kijken op mijn website en de CD’s kun je hier bestellen. 

Tot gauw,

Rembrandt

www.rembrandtfrerichs.nl | www.plastikfantastik.nl
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.